Megjött az adóbevallás-tervezetem. Korrigálnom kéne egy örökölt/bérbe adott ingatlan bérleti díja okán. Hogyan?
Tavaly befizettem 4-szer előleget, és azt a pénzt most sehol nem látom.
Ha beírom a bevételemet - önálló tevékenységből származó jövedelem, 10% költségelszámolás - előírják nekem fizetendő tételnek azt az összeget, amit már megfizettem.
Kérdés: hol a befizetett pénzem?

Gratulálok! :)
"Mert hiába korrigálom a megfelelő sort a bevételemmel, pont annyi hiányt (pluszban befizetendő adót) ír elő kötelezettségként, amennyit már befizettem."
Bevétel - költség - (adó)köteles jövedelem feltüntetése, majd a már fent megjelölt 70-74. sorokba beírni az általad befizetett adó(előlegek) összegével kapcsolatos adatokat.
Ezek szerint sikerült megtalálni a sorokat. :)
"Számomra az sem világos, hogy miért nem jelzi a befizetett összeget sehol."
""Én ezt értem, a kérdésem arra vonatkozott,... ""
Most akkor világos volt/értetted, vagy mégsem? :D
"Szégyen, amit elvárnak a mezei halandóktól."
Megcsináltathatod a bevallásod egy hozzá értővel is.
Mondjuk velem, aki nem rendelkezik ugyan diplomával, viszont el tudja olvasni a bevallás kitöltési útmutatóját. ;)
Az utolsó mondatom csak egy kis szurka-piszka volt, mert jólesett a lelkemnek, ha már megemlítetted, hogy 2 diplomával is rendelkezel. Bocsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!