Mennyire bevett gyakorlat könyvelőirodáknál, hogy a munkavállalót minimálbérre jelentik be és a többit borítékban adják oda?
Már sokadjára futok ilyenbe. Ezek szerint lenne a normális?
Valamint a próbanap alkalmazása is egy általános dolog könyvelőirodáknál?
Számlát tuti ad, mert annak nyoma van hogy ő dolgozott, ehhez nagyon hülyének kell lenni.
De erre jó a Kata mint adózási forma, van egy Kft oda számol el költségeket, iroda berlest, számítógépet telefont papírt, munkabereket.
Van a kata, onnan számláz a kisebb cégeknek.
És kész is öt százalék adóval a fekete pénz, ez az úgymond legális fekete pénz.
Több katas is lehet ilyenkor, hibátlanul működik a rendszer, de ha kevés akkor még mindig az osztalékból felvett pénz kisebb mértékben adózik mint a munkabér.
Ti elmennének ilyen könyvelő irodába dolgozni,amit a kérdésben is írtam?
Pályakezdő vagyok...
Köszönöm mindenkinek a választ!
A borítéknak az a veszélye, hogy vagy megkapod vagy nem. Vitás esetben csak a munkaszerződésben rögzített béredért verheted az asztalt.
Figyi ha pályakezdő vagy és kell a gyakorlat és a tapasztalat és nincs más alternatívád, akkor menj bele, aztán nem kell ott maradni nyugdíjig, 1-2 év után mehetsz máshova is. Mondjuk nagyon nem mindegy ki mellett könyvelsz. Az én főnököm pl eléggé elismert a városban és a NAVnál is, szóval az ő neve jó ajánlólevél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!