Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyire bevett gyakorlat...

Mennyire bevett gyakorlat könyvelőirodáknál, hogy a munkavállalót minimálbérre jelentik be és a többit borítékban adják oda?

Figyelt kérdés

Már sokadjára futok ilyenbe. Ezek szerint lenne a normális?

Valamint a próbanap alkalmazása is egy általános dolog könyvelőirodáknál?

2021. márc. 17. 20:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért, a többi magyar vállalkozónak honnan van feketepénze? Egy könyvelőirodának ugyanonnan. Néhány ügyfélnek nem ad számlát vagy nem annyiról és már meg is van a feketepénz.
2021. márc. 18. 23:00
 12/18 anonim ***** válasza:

Számlát tuti ad, mert annak nyoma van hogy ő dolgozott, ehhez nagyon hülyének kell lenni.

De erre jó a Kata mint adózási forma, van egy Kft oda számol el költségeket, iroda berlest, számítógépet telefont papírt, munkabereket.

Van a kata, onnan számláz a kisebb cégeknek.

És kész is öt százalék adóval a fekete pénz, ez az úgymond legális fekete pénz.

Több katas is lehet ilyenkor, hibátlanul működik a rendszer, de ha kevés akkor még mindig az osztalékból felvett pénz kisebb mértékben adózik mint a munkabér.

2021. márc. 20. 06:41
 13/18 anonim ***** válasza:
Hidd el, nem ad mindenkinek számlát. És ha akarja, akkor nincs nyoma annak, hogy dolgozik egy céggel.
2021. márc. 20. 07:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs fekete pénz. Annyi van, hogy ha veszek nagyobb magán dolgot azt elbírja az iroda, ha kérek róla számlát. Pl mobiltelefon, hűtő, tablet, laptop... Persze az ésszerűség határain belül.
2021. márc. 20. 08:38
 15/18 A kérdező kommentje:

Ti elmennének ilyen könyvelő irodába dolgozni,amit a kérdésben is írtam?

Pályakezdő vagyok...

Köszönöm mindenkinek a választ!

2021. márc. 20. 09:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Sajnos Magyarországon ezek már szinte hétköznapi dolgok. Szinte nehezebb olyat találni, ami nem így működik. Pláne vidéken. De ezt neked kell eldönteni, hogy bevállalod-e vagy nem.
2021. márc. 20. 10:35
 17/18 anonim ***** válasza:

A borítéknak az a veszélye, hogy vagy megkapod vagy nem. Vitás esetben csak a munkaszerződésben rögzített béredért verheted az asztalt.

Figyi ha pályakezdő vagy és kell a gyakorlat és a tapasztalat és nincs más alternatívád, akkor menj bele, aztán nem kell ott maradni nyugdíjig, 1-2 év után mehetsz máshova is. Mondjuk nagyon nem mindegy ki mellett könyvelsz. Az én főnököm pl eléggé elismert a városban és a NAVnál is, szóval az ő neve jó ajánlólevél.

2021. márc. 20. 11:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Figyelj, mit vársz? Ekkora adóterhelés mellett? A multi meg lehet, hogy rád kifizeti az adót, de akár mint stratégiai partner vagy zöldmezős beruházó évekig adómentességet kap. Én szintén könyvelőiroda vagyok. Az Mercedes Kecskeméten emberenként 8,5 millió Ft közpénz támogatást kapott. Ha nekem adnának ennyit én akár 2 embert is alkalmaznék. Azaz a multi bejön, kiviszi a pénzt, de annyit megtesz, hogy a magyar alkalmazottairól szépen elnyírja az adót, és betejeli az államnak. Jó a birka nép, szépen lehet nyírni. Ezért van minden értelmes vállalkozónál adótervezés és itt egy cent fekete jövedelem sincs, csak legális adóoptimalizálás. Előttem leírtak egy két ötletet...
2021. márc. 31. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!