Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Eszja családi adókedvezmény?

Eszja családi adókedvezmény?

Figyelt kérdés

Tudja valaki, hogy az eszja felületen hol kell feltűntetni a kedvezményezett eltartottakat? Egyszerűen nem látok ilyen mezőt sehol.

A családi kedvezmény fül alatt csak két opció van, az eltartottak után járó családi kedvezmény (ezt hozzá is adtam, ki is töltöttem), a másik a megosztáshoz a nyilatkozat.

Hibának jelzi, hogy a gyerekek adatait nem adtam meg, de nem jövök rá, hogy ezt hol lehet megtenni. Eddigi években is én csináltam, akkor valahogy teljesen logikus volt minden és elsőre meg is találtam.

Köszi előre is, ha valaki tud valami hasznosat mondani!

2021. márc. 16. 08:10
 1/4 A kérdező kommentje:
Ha a keresőbe beírom, hogy eltartott, akkor a fentin kívül még kiadja a 4+gyerekesek opciót, ahol lehet gyereket megadni, de nekem nincs 4 vagy több gyerekem, így gondolom nem ott kéne megadni.
2021. márc. 16. 08:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezért szoktam a családi kedvezményes szja-kat inkább ányk-ban megcsinálni, sokkal egyértelműbb ott.
2021. márc. 16. 08:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát lehet, hogy az lesz...

Az útmutató szerint a 107-110 sorok kellenek. Csak megtévesztő az elnevezés, mert így szól:

Nyilatkozat a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményéről és a családi kedvezményről.

Szóval ez a része akkor rendben van.

Újabb gond: nem fogadja el a bankszámlaszámomat... A második blokkot pirossal jelöli...

2021. márc. 16. 08:54
 4/4 A kérdező kommentje:

Most már minden jó. A rendszer viszont kiléptetett. Újbóli belépés után a fő lapon az áll, hogy a bevallasom más által szerkesztett...

Jó nagy fos ez mondhatom!

Na mindegy, azért sikerült beadni.

2021. márc. 16. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!