Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy összegben igényelt családi...

Egy összegben igényelt családi adókedvezményt magzatra hogyan kell intézni?

Figyelt kérdés
Most kaptam meg az adóbevalláshoz szükséges igazolást a munkahelyemről. Egy összegben szeretném visszamenőleg igényelni az adókedvezményt a magzatra. Augusztusban töltöttem a babámmal a 90.napot. mi a menete ennek? Munkahelyre kell vele mennem, vagy hivatalba? Esetleg online nem lehet valahogy elintézni? Ugye a szokásos adóbevallást már nem nekem kell kitölteni, hanem automatikusan elkészítik. Bocsánat ha hülye a kérdés, de nagyon nem értek hozzá, és amit a net leír, azt hiába rágós át folyamatosan, nem értem :/

2021. jan. 29. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell sehová sem menned. A NAV által készített bevallás nem lesz jó neked, pont a kedvezmény miatt. Ki kell töltened az adóbevallást, amiben jelezni kell a kedvezményt, idejét, összegét, stb, és az alapján lehet kérni a kiutalást a navtól. Mindezt online természetesen.
2021. jan. 29. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Online hogy tudom ezt elintézni? 🙈
2021. jan. 29. 14:05
 3/5 anonim ***** válasza:
ÁNYK-s nyomtatványon pl. Vagy e-szja portálon. Én az előbbit javaslom, mert családi kedvezményt szerintem egyszerűbb ott megcsinálni.
2021. jan. 29. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:

A NAV által elkészített tervezetet tudod majd javítani. Látni fogod, szokott is lenni ilyen menüpont, hogy "leggyakoribb javítások", vagy jelentésében hasonló. Ott kiválasztod a családi adókedvezményt.

A munkáltatónál erre az évre tudod igényelni a kedvezményt havonta.

2021. jan. 29. 17:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Vagy a NAV által elkészített tervezetet egészíted ki a családi kedvezmény igényeddel (tehát módosítod azt), vagy készítesz egy szűz bevallást önállóan, amiben szintén jelölöd a családi kedvezményre vonatkozó dolgokat és benyújtod az adóhatósághoz.

Mindkét esetet lehet elektronikusan is intézni.

A tervezetet az e-SZJA portálon keresztül, a magad (vagy más által) készített bevallást pedig a NAV-os ÁNYK program segítségével töltheted ki és nyújthatod be szintén elektronikusan.

Ha egyik sem felel meg, akkor igényelsz papír alapú nyomtatványt a NAV-tól, kitöltöd és feladod nekik postán.

2021. jan. 30. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!