Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha bejelentem egyik ismerősöme...

Ha bejelentem egyik ismerősömet a navnál, aki havi 1-2 milliót tesz zsebre onlyfans miatt és nem adózik utána, akkor meg fogják büntetni?

Figyelt kérdés
2021. márc. 13. 17:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy ez ilyen férfigyűlölő kérdés igazából? Akkor nem szóltam
2021. márc. 13. 20:43
 12/29 anonim ***** válasza:
88%

11

Nem, en is ferfi vagyok. Es nem vagyok prosti.

2021. márc. 13. 20:45
 13/29 anonim ***** válasza:
65%

Ez akkor lenne korrekt, ha hamis vád esetén te mennél börtönbe.

De sajnos az ilyen tetvek név nélkül, ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést.

2021. márc. 13. 20:58
 14/29 anonim ***** válasza:
30%

Nem tudom, melyik verzió a szomorúbb:

Ha inkább hagyjátok, hogy meglopjanak titeket, csak lophassatok ti is, vagy ha fel sem fogjátok, hogy az adócsalás lopás?

Kérdező: nem biztos, hogy a NAV megbünteti, igazából az sem, hogy érdemben foglalkoznak a bejelentéssel. De ha igen, minimum az elmaradt adót be fogják rajta vasalni.

2021. márc. 13. 21:13
 15/29 anonim ***** válasza:
88%

A név nélküli bejelentésrket a NAV már szerencsére nem veszi komolyan és nem indul vizsgálat.

Egyébként van bármiféle bizonyítékod rá, hogy bevétele van ebből? Mert ha pl nem is magyar számlára kapja a pénzét, elég nehéz lesz rábizonyítani.

Azt amúgy honnan tudod, hogy fizet-e adót?

Légy óvatos ezzel, ha egy ilyen bejelentésnél kiderül, hogy rosszhiszeműen, valós alapok nélkül történt, a bejelentő is megütheti a bokáját.

[link]

2021. márc. 13. 21:23
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A probléma inkább azzal van, hogy utálom xy-t ezért jól feljelentem hogy hurcolják meg. Aztán ha nem talál semmit az adóhivatal akkor majd belekötök másként. Bárkit meg lehet hurcolni koholt vádakkal és nem a vádlónak kell bizonyítani, hanem a megvádoltnak védekezni.

Hasonló a helyzet a nemi erőszak vádakkal. A férfit megvádolja a nő.

Ha rábizonyítják a férfira kap mondjuk 6 évet.

De mennyit kap a nő ha kiderül a hamis vád. Leültetik 6 évre ? Nem.

Itt a probléma.

2021. márc. 13. 21:26
 17/29 anonim ***** válasza:
73%
Már nem is lehet név nélkül bejelenteni a navnál szerencsére.
2021. márc. 13. 21:33
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Ha jól tudom a rendőrségen még van olyan, hogy ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést, majd elmondom hogy szerintem a kovács pisti volt a tettes. Mivel nem őt vádoltam meg, ezért nem perelhet hamis vád miatt. Az hogy a rendőrség őt hurcolja meg alappal vagy alaptalanul az már más kérdés.
2021. márc. 13. 21:39
 19/29 anonim ***** válasza:

#16: szerintem nem ítélkezz úgy, hogy nem ismered a részleteket. Ráadásul eleve nem igaz, hogy a hatóságok meghurcolnának bárkit egy (mezei, civil) bejelentés alapján. Elég sok konkrét adatot kell szolgáltatnod ahhoz, hogy foglalkozzanak vele és ha hazudtál, utána nem úszod meg egy ejnyebejnyével.

Eleve a meghurcolás is elég durva szó. Kétszer kellett bíróságra és egyszer NAV-hoz mennem olyan ügyben, ahol a cselekmény valós volt, csak nekem személy szerint nem volt közöm hozzá. Ha másik városban volt, kaptam utazási költségtérítést és egy meghallgatás sem volt több 1 óránál. Kellemetlen és morogtam, de "meghurcolásnak" nem mondanám. A munkahelyről is mindig kaptam külön fizetett szabadságot. Nem tudom, ez egyébként kötelező-e, vagy csak jó fejek, de az idézést be kellett mutatnom.

"De mennyit kap a nő ha kiderül a hamis vád. Leültetik 6 évre ? Nem."

A jogalkotók jelenlegi megítélése szerint egy hamis vád nem annyira súlyos bűncselekmény, mint egy nemi erőszak, ezért nem is illeti ugyanazzal a büntetési tétellel. Ezzel egyet is tudok érteni.

2021. márc. 13. 21:48
 20/29 anonim ***** válasza:

"Bárkit meg lehet hurcolni koholt vádakkal és nem a vádlónak kell bizonyítani, hanem a megvádoltnak védekezni."

A NAV-nál kicsit másképp megy. Ha nincs konkrétum, smi alapján elindulhatnak nincs, vizsgálat.

Ha pl azt mondod X vállalkozó nem ad számlát, ráküldhetnek egy próbavásárlót.

Ha erre a magánszemélyre azt mondod, eltitkolt jövedelme van, max a számlaadatait kérik le, de lehet hogy ott nem lesz semmi és akkor ennyi volt.

2021. márc. 13. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!