Ha bemegyek egy boltba, és vehetek bármit úgy, hogy leveszem a polcról, akkor webshop esetében miért kell névre szóló számlát kiállítani?
Azért, mert ha a fizetés és a számla kiállítása nem ugyanabban az időpontban történik akkor nyugta nem adható, csak számlával lehet teljesíteni a bizonylatolási kötelezettséget.
Boltban ez megvalósul. Fizetsz, kapod az árut, kaphatsz nyugtát.
folyt.
Persze még akkor is lehet, hogy ahol vásárolsz csak számlát adnak és nincs nyugta, ugyanis ha egy vállalkozás bevállalja és nyilatkozik, hogy nincs nyugta, mindenről számlát ad akkor mentesül a pénztárgép kötelezettség alól, viszont csak számlát adhat.
Én általában személyesen szoktam átvenni a netes rendeléseket, nem szállítással, így ha elkérik, akkor ez esetben az lehet a célravezető, amit a 3-as írt, hogy kitalált nevet, címet lehet bemondani, ha nem olyan értékű a dolog, hogy a garancia érdekes legyen.
Gondolom a webshopnak édes mindegy, milyen név van ott, nekem meg ez adatvédelem, hogy ne legyenek az adataim ott mindenféle szedett-vedett kft-nél, ahol nyilván nem képesek túlzottan vigyázni rá.
Azért ennyire nem kell parázni mindentől. Attól, hogy ott van a neved és a cím, amit "bemondtál", még nem fog keresni a maffia. :)
... és ahogy előttem már írták, a számviteli törvényben leírtakat szeretnék csak betartani...
Így van, hagyd meg a szedett vedett kft -ket másoknak, te csak olyan nagy komoly cégeknél vásárolj akik meg tudják védeni az adataid. Aztán időről időre azokról is kiderül, hogy mégsem :))
Nem irigyellek, nem lehet valami jó ilyen szintű paranoiával élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!