Németország, e-kereskedelem. Nem Amazon, és nem Ebay-en. Nem rendelkezek saját árukészlettel. Az árukészletet "Dropshipping", cseppszállítással foglalkozó cég raktározza, és a postázást is a cég végzi. HÉA, vagy Adóbevallás?
HÉA azonsító, vagy adóbevallásban "kereskedelmi tevékenységböl" származó bevétel? Melyik szükséges hozzá?
Pl.:A terméket én meghirdetem egy közismert kereskedelmi platformon. A termékért 100 eurot kérek. Egy magánszemély megveszi. Én a cseppszállító oldalán beirom a vevö szállítási cimét, majd kifizetem a cseppszállító részére a termék árát, pl.:80 eurot. Az árrés 20 euro, mely az "én bevételem, hasznom". A cseppszállítónak a vételárában benne van az adó, leadózik az én megrendellésem után.
És itt akadtam el. Sok-sok oldalon rákerestem, de nem egyértelmü, hogy arra a 20 euro "bevételre" melyik adózási formát kell alkalmaznom.
HÉA, vagy az éves adóbevallás?
Németországban lakom, kereskedni is itt szeretnék.
Az ottani adójogszabályokat itt kevesen fogják ismerni...
Német fórumon próbálkozz! Pl gutefrage.net
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!