Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Már megkaptátok a gépjárműadó...

Már megkaptátok a gépjárműadó csekket a nav-tól?

Figyelt kérdés

Én még nem kaptam viszont az önkormányzattól a kommunális adót már meg kaptam.

És nem tudom, hogy most a nav automatikusan küldi vagy ígényelni kell?

Mert még nem kaptam semmit a navtól még egy tájékoztatást sem, hogy mostantól nekik kell fizetni.

2021. febr. 25. 15:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Mert gondolom nem vagy elektronikus ügyintézésre kötelezett.
2021. márc. 2. 16:21
 22/27 A kérdező kommentje:
22. Csak a szervezetek/cégek kötelezettek, legalábbis én úgy tudom...
2021. márc. 2. 17:33
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Akkor rosszul tudod.
2021. márc. 2. 17:36
 24/27 A kérdező kommentje:

Akkor olvass utána, mert jól tudom!

"VII. Ki kötelezett az elektronikus kapcsolattartásra?

Elektronikus kapcsolattartásra az e-ügyintézési jogszabályok alapján elsősorban a gazdálkodó

szervezetek kötelezettek5

. Ide tartoznak a gazdasági társaságok, a szövetkezetek, az ügyvédi

irodák, az egyéni cégek stb.; továbbá azok az egyesületek és az alapítványok, amelyek

rendelkeznek adószámmal.

Az e-ügyintézési jogszabályok az egyéni vállalkozókat is gazdálkodónak tekintik, ezért ők is

elektronikus kapcsolattartásra kötelezettek - nem csak a vállalkozásukkal kapcsolatos ügyekben,

hanem valamennyi adóügyükben.

Elektronikus kapcsolattartásra kötelezettek továbbá az adójogszabályok alapján azok is, aki havi

adó- és járulékbevallás benyújtására, áfa összesítő nyilatkozat vagy jelentés benyújtására kötelezett."

[link]

2021. márc. 2. 17:43
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Na most akkor jól ellentmondtál saját magadnak a 23-as és a 25-ös válaszodban :D Leírod, hogy csak a szervezetek/cégek kötelezettek. Majd bemásolod a nav gyikját, amiben le van írva, hogy ide sorolandó még többek között az egyéni vállalkozó is, de vannak olyan magánszemélyek is, akik ide tartoznak akkor is, ha nem vállalkozók. Szóval nem, nem tudod jól :) De igazából most visszaolvastam és itt kb az összes válaszolóba belekötöttél.
2021. márc. 2. 17:50
 26/27 A kérdező kommentje:

26. De jól írtam, az egyéni vállalkozó is vállalkozó az olyan mintha cég lenne...

Magánszemélyekről nem írnak.

Azért kötöttem bele minden válaszba, mert nem úgy van ahogy írták!

2021. márc. 2. 17:54
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem írtad jól :D Az egyéni vállalkozó az nem cég és nem is olyan, mintha cég lenne :D És de, írnak magánszemélyekről, max te nem tudod értelmezni. De látom kár is ezt magyarázni neked, mert már eldöntötted, hogy igazad van. Legyen akkor így :)
2021. márc. 2. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!