Ha egy nagyobb összegű bitcoint olyan államban váltok be, ahol nem kötelezik adózásra, az adóelkerülésnek számít, amiért büntethetnek?
Amíg itt élsz, addig itt kell adóznod. Ha más országban élsz eletvitel szeruen akkor meg ott.
Szóval amit kitaláltál az nem működik...
Megoldhato, pld ahhoz hogy magyarorszagon kelljen fizess adot az kell hogy 1 evig itt dolgozz es itt kapd a fizetesed. Ha ebbe az orszagba jonnel ezzel a cellal akkor kb ennyi ido kene ahhoz hogy ezt megcsinald.
Ha pld Németország-ba tudnal kikoltozni akkor ott az a torveny hogy ha legalabb 1 evig tartasz egy crypto befektetest akkor nem kell adozz utana
3
Nemetorszagban,ha jol tudom, csak 600 euroig adomentes. Amugy mar 7 evvel ezelott is fektettem bitcoinba, meg gyerekkoromban a szuleim penzebol. :D
Mi a helyzet azzal, ha van egy ismerosom az adott orszagban, akiben elegge megbizok es az o nevere valtom be a bitcoint, majd atutalja nekem?
Ha 365/2+1 napot töltesz egy országban, akkor automatikusan ott adozol, kivéve, ha valamilyen külön egyezmény máshogy nem rendelkezik.
Érdemes megkerdezni egy adotanacsadot
Ez igy elegge szivas. 1 ev alatt siman behozhatnak adotorvenyt a kriptoval kapcsolatosan.
5
Mit szolnal a 4. kommentemben leirt otletre?
A 4-es hülyeség.
Ha atutalja neked, annak mi lesz a jogcime? Ajándék?
Az is adóköteles, ha nem egyenesagi rokon az ajándékozó.
Sőt, bizonyos összeg felett akkor is...
Idegentol 150.000Ft felett 18% illetéket kell fizetni utána.
Családon belül illetékmentes.
Jesszus, na ez is egy uj info. Ennek egyebkent mi az ertelme?
Csaladtagrol lenne szo egyebkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!