Ha eladok többször bitcoint bitcoin kereskedőnek, akkor kell nekem is valami vállalkozást létrehoznom, vagy ezt magánszemélyként is megtehetem? Ha igen akkor hogy és mennyit, milyen címen kell utána adózni?
amugy árfolyamnyerességként kell adózni, csak nem tudom azt pontosan hogyan kell a bevallásban s milyen összegel stb.
nem az számit hogy adathalmaz e vagy sem, hanem hogy az eladása után jövedelmem lett.
Ha ezt: 2 eladom neked többért mint vettem akkor is jövedelmem lesz ami adóköteles.
"nem az számit hogy adathalmaz e vagy sem, hanem hogy az eladása után jövedelmem lett."
Persze, hogy fontos, hogy miért cserébe adod, el. Eladhatod több száz féle másik cointért is. Aztán majd leadózod Dogecoinba a NAV-nak :D Nincs a kérdésben benne, hogy miért cserébe adod el.
Nyugodtan sírhatsz mert az egész kérdés értelmetlen.
Nincs feltüntetve miért cserébe adsz el Bitcoint.
Továbbá még nincs meghatározva jogilag adózás szempontjából, hogy mi is az a Bitcoin, addig értelmes választ nem fogsz kapni.
"addig értelmes választ nem fogsz kapni."
tőled biztos nem, de erre már rájöttem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!