Nem fizetem a tb-t mégis aktív a taj számom?
Tavaly márciusban szűnt meg a munkahelyem, azóta nem fizettem tb-t. Semmilyen papírt nem kaptam a navtól, ha lekérdezem azt írja a taj számom aktív. Nem igényeltem szociális alapon se semmit.
Valaki van hasonló cipőben? Jövő héten bemegyek a navhoz de gondoltam előbb itt is informálódok.

Én úgy tudom, hogy nem szűnik meg csak ha lemondod, csak ki kell fizetni visszamenőleg.
Barátnőm kiment Angliába, pár év múlva derült ki, hogy elszúrta a papírokat az ügyintéző kisasszony, és nem lett lemondva a tb-je.
Aktív volt úgy is, hogy nem fizette, és utólag ki kellett fizetnie.

Nálam is az volt. Elfelejtettek évekig kijelenteni, azért volt aktív még akkor is, amikor nem lehetett az. :)
Egyébként is káosz van az új rendszer óta. Egy olyan szervezetre bízták az egészet (NEAK), aki láthatóan nem áll a helyzet magaslatán. Közben a NAV-ot szídják, pedig ők most pont nem tehetnek semmiről.
Ezt úgy kellett volna intézni, hogy előbb szűrjük a polgárokat, helyretesszük, egyeztetjük a tb-jüket, majd amikor minden "tiszta", elindítjuk az új rendszert.
Ami most van: fogalmuk nincs, hogy mi van. Egyik szervnél (NAV) ilyen bejelentések vannak és előírások/törlések (vagy nincsenek, pedig kellett volna), másik szervnél (NEAK) szintén összevisszaság. Egyik nem tud a másikéról, így a kettőből most gyúrtak egy jó nagy sz@rt, amit egyértelműen a polgár fog megszívni, vagy éppen megúszni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!