Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jár-e személyi adókedvezmény?

Jár-e személyi adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Cöliákiám miatt jár nekem a személyi adókedvezmény tartós betegség miatt. Mindig adóbevalláskor szoktam visszaigényelni egy összegben. Kérdés, hogy tavalyi évem táppenzzel kezdődött terhesség miatt, majd májustól csed, illetve gyed követte. Így is vissza tudom igényelni egész évre?

2021. febr. 16. 07:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mivel vontak tőled szja előleget, ezért tudsz belőle visszaigényelni.
2021. febr. 16. 08:29
 2/4 anonim ***** válasza:
A táppénzből, csedből és gyedből is vonnak szja-t. De ha adóbevallásban igényled, akkor ez nem is számít, csak az, hogy egész évben összesen mennyi adót vontak. Ha egy hónapig lett volna csak munkád, akkor is megkaphatnád a pénzt, ha fizettél elég adót.
2021. febr. 20. 12:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor a havi durván 9000 forintos adókedvezményem biztos megvan, igaz? Bruttó 260-at keresek.
2021. febr. 22. 09:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen
2021. febr. 22. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!