Egyszerűsített “napi” bejelentéssel a munkavállalónak pontosan mikor kell adót fizetni?
“Állandó” munkavállalóként be vagyok jelentve egy munkahelyre , ebből adódóan havonta vonnak tőlem, mint munkavállalótól SZJA előleget.
A múlt évben be voltam jelentve néhány alkalomra “alkalmi munkavállalóként” is. Az lenne a kérdésem, hogy mikor kell nekem adóbevalláskor adót fizetnem az alkalmi munkából származó jövedelmem után ?
Illetve milyen módon ? Ügyfélkapura érkező adóbevallás tervezeten lesz az “állandó” munkahelyem utáni adózás is , és szerepelni fog az alkalmi munka akkor is , ha nem kell adóznom ? Ha minden ok, akkor ezt a tervezetet elfogadom , és nincs több teendőm ?
Az adóelőleg levonása meg a napi bejelentési üti egymást!
Akkor most munkaviszonyod van vagy nem?
Nézd meg neten, mennyi volt a mentesített keretösszeg, az felett kell adót fizetned a különbözetről, ha van.
Nem jellemző általában.
De nem ugyanannál a cégnél voltál ugye? :D
Amúgy rajta lesz a navos tervezeten, de csak az a rész, amit a mentesített keretösszeg felett van. Ki is fogja írni a tervezet, hogy mennyi a fizetendőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!