Egyszerűsített foglalkoztatáshoz jár TB?
Sziasztok!
A munkahelyemen 15 napos = egyszerűsített foglalkoztatással vagyok bejelentve. A munkaadóm állítja, hogy a betegbiztosítás jár nekem ezután is, viszont a közkórházban jelezte a rendszer, hogy jogviszonyom rendezetlen. Az interneten csak azt találtam, hogy táppénz nem jár. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
Nem jár tb, mert nem biztosítási jogviszony.
Magadnak kell fizetned.
Az egyszerűsített foglalkoztatás nem "rendes" munkaviszony, tulajdonképpen alkalmi munka és nem, nem keletkezik biztosítotti jogviszonyod, azaz valóban Neked kell fizetni a TB-t - havi 7.500 ft-ot.
Ezenkívül nincs betegállomány, nincs szabadság, felmondási idő, még munkaszerződést sem köteles kötni a munkáltató - így tulajdonképpen Téged semmi nem véd - egyik pillanatról a másikra munka nélkül maradhatsz, ha ráesik a lábadra egy betondarab/edény, bármi a munkahelyeden és eltörik a lábad, akkor nem kapsz a pénzt a betegállomány idejére, amíg nem tudsz dolgozni, stb.
Az egyszerűsített foglalkoztatás nem keletkeztet jogviszonyt. Nincs rendezett TB-d.
Ennél még a 2 órás minimálbér is jobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!