Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha KATÁs vállakozó vagyok...

Ha KATÁs vállakozó vagyok nyugdíjt,hogy számítják? Jogosult leszek rá?

Figyelt kérdés

2021. febr. 13. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Az attól függ melyik katát fizeted.
2021. febr. 13. 20:33
 2/6 anonim ***** válasza:
gyakorlatilag semmit nem kapsz KATA után, talán hogy ne halj éhen
2021. febr. 13. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:
tegyél szépen félre nyugdíjra.. én alapból eltörölném a katásoknál a nyugdíjat.. mondom úgy, hogy én is vállalkozó vagyok.
2021. febr. 13. 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is katás vagyok, de gyűjtök nyugdíjra. A katás nyugdíjból kb a rezsit nem tudnánk befizetni.
2021. febr. 13. 21:08
 5/6 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Attól függ mekkora KATA-t fizetsz. 25 ezer esetén nem jár, 50 ezer esetén 102 ezer az ellátási alap, 75 ezer esetén pedig 170 ezer. Persze ezek bruttó adatok, amiből majd levonják az aktuális adókat(33,5%), 67 830(50 ezer esetén), 113 050(75 ezer esetén). De mivel a nyugdíj ennek a nettó összegnek is 80%-a vagy kevesebb, sokra ne számíts.
2021. febr. 13. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Persze. Minimálisra.

Eleve nem célszerű bízni a nyugdíjban. Azt a pluszt, amit nyugdíjra fizetnél, inkább fektesd be, és lesz belőle némi passzív jövedelmed idős korodra.

Végső soron a vállalkozás részben erről szól.

2021. febr. 14. 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!