Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha mégsem kérem havi szinten...

Ha mégsem kérem havi szinten a családi kedvezményt, akkor kell leadni új papírt a munkahelyre?

Figyelt kérdés

Még nem kaptam kifizetést, de már volt leadva egy papírt a cégem könyvelése felé. Közben úgy alakult, hogy nem lesz havi elszámolás, hanem majd én igénylem 1 összegben (a jövő évi bevalláskor).

Ilyenkor kell új papírt kitöltenem a cégem felé?

2021. febr. 11. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, ki kell tölteni egy módosítást, hogy mégsem szeretnéd havonta érvényesíteni.
2021. febr. 11. 13:37
 2/8 A kérdező kommentje:
1: De ha az első amúgy sem lett érvénybe léptetve?
2021. febr. 11. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt honnan tudod, hogy a számfejtésen mit iktattak?
2021. febr. 11. 13:47
 4/8 A kérdező kommentje:

3: Hmm. igazad van. Csak az nem stimmel nekem, hogy olyat írtak, hogy 0 gyereket írjak be a papíron.

Szerintem eltartottként csak fel kell tüntetnem a gyerekeim, nem? Csak nem "kedvezményezett eltartott"-ként.

A feleségem veszi igénybe az egyik gyermekünkre havi szinten. A másikra szeretném én egy összegben.

2021. febr. 11. 14:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha már egyszer adtál le nyilatkozatot, akkor kötelességed leadni egy másikat, ha módosítani szeretnél, különben addig az első van érvényben és a számfejtésnek az alapján kell csinálni a béredet.

Tüntesd fel rajta, hogy 0 gyermek után kívánod igénybe venni a kedvezményt és ennyi.

2021. febr. 11. 14:11
 6/8 A kérdező kommentje:

5: Köszönöm a választ! Ha még esetleg otthon vagy benne akkor annyit tudnál segíteni, vagy aki olvassa, hogy az 5-ös pontban kell a B mezőbe 0-át írnom? A forint összeget pedig (A mező) üresen hagyni?

Ezen kívül az eltartott gyermekeim felül fel kell tüntetnem igaz? és, hogy a házastársammal közösen vesszük igénybe?

2021. febr. 11. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
5/B-be írj egy nullát. A sorba ne írj semmit. 1. pontba sorold fel a gyerekeket, 2. pontban közös. És a nyilatkozat jobb felső sarkában ikszeld be a módosított nyilatkozat kockát.
2021. febr. 11. 14:33
 8/8 A kérdező kommentje:
7: Nagyon szépen köszönöm!
2021. febr. 11. 15:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!