Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha masszazsszalont szeretnék...

Ha masszazsszalont szeretnék nyitni akkor a bevetelem után is adozok plussz fizetem a jarulekot magam utan? 20L

Figyelt kérdés
2021. febr. 3. 10:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy milyen adózási módot választasz. Lehet bevételalapú is az adó, de lehet átalányjellegű is.
2021. febr. 3. 10:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Atalanyjellegu például a KATA?
2021. febr. 3. 11:21
 3/14 anonim ***** válasza:
Így van, pl a kata. A masszőrök nagy része egyébként katában csinálja. Kifizeted a havi 25/50/75 ezredet és a nav felé készen is vagy. Kamara és önkormányzat van még amik fixek.
2021. febr. 3. 11:28
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor hogyha kifizetem havonta a 25ezer forintot akkor elvileg más költségem nincs az állam felé? Ilyen hogy nyugdíj járulék stb. Bocsánat én nagyon amatőr vagyok még ebben.... Köszönöm a segítséget!
2021. febr. 3. 11:49
 5/14 anonim ***** válasza:

Nyugdíjjárulék már tavaly július óta nincs :)

25 ezer katát akkor fizethetsz, ha pl nappalin tanulsz vagy heti 36 órát elérő munkaviszonyod van. Az állam felé nincs más sarc.

Kereskedelmi kamara 5ezer/év, önkormányzat pedig több dologtól függ, de most olyan 25ezer/évben meg lehet oldani. Ezen felül a hirdetési költségeid ha lennének, meg a könyvelő díja, ami úgymond fix költség.

2021. febr. 3. 11:52
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, akkor ebbol hogy lenne később nyugdijam ha mondjuk 50ezer forintot fizetnek havonta?
2021. febr. 3. 14:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy a kata keletkeztet egy ellátási alapot, amit neked úgymond betudnak nyugdíjnak.

De ne izgulj, gondolom fiatal vagy még, mire elérsz a nyugdíjhoz már se kata, se nyugdíj nem lesz.

2021. febr. 3. 15:05
 8/14 A kérdező kommentje:
Jajj ettől félek én is.... Akkor miből fognak élni a nyugdíjasok majd?
2021. febr. 3. 15:25
 9/14 anonim ***** válasza:
Megtakarításból.
2021. febr. 3. 15:27
 10/14 anonim ***** válasza:
31%

"Jajj ettől félek én is.... Akkor miből fognak élni a nyugdíjasok majd?"

Ezt a szöveget már az 1980-as években is hallottuk. Azóta eltelt kb. 40 év, és még mindig létezik a nyugdíjrendszer. :)

2021. febr. 3. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!