TB hozzájárulás. Ha nincs bejegyezve a biztosítási jogviszony vége akkor még él?
"megnéztem most az Ügyfélkapun a "Biztosítási jogviszony" menüpont alatt és nincs bejegyezve a "Vége", hogy megszűnt volna. Meddig fizeti a cég? "
Ez nem azt jelenti, hogy a cég "fizet", hanem azt jelenti, hogy valamikor bejelentett, mint biztosítottat, és annak megszűnésével elfelejtett kijelenteni. A kettő semmiféle fizetési dologgal nem függ össze.
Engem lassan 6 éve nem jelentettek ki a régi munkahelyemen, pedig azóta már fizettem saját magam után az eü. szolg. járulékot 1,5 hónapig, és utána el is helyezkedtem. Még mindig nyitott a biztosítási jogviszonyom annál a cégnél azóta is.
Egyszer majd valaki észreveszi, hogy be vagyok oda jelentve, de a havi 08-as bevallások 6 éve nem érkeznek rólam attól a cégtől, és majd saját hatáskörben lezárják, vagy csinálnak vele amit akarnak. Engem nem zavar így sem. :)
Tulajdonképpen ha azóta sem tudtam volna elhelyezkedni, akkor még mindig úgy tünne az egészégügynek, hogy rendezett a "TB"-m, tehát "ingyenes" orvosi ellátásra jogosult vagyok járulék fizetése nélkül is. Ez a vicc kategória.
Lehet, hogy mások is hasonló adminisztrációs hiba miatt úsznak meg egy-két dolgot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!