TB hozzájárulás. Ha nincs bejegyezve a biztosítási jogviszony vége akkor még él?
Figyelt kérdés
Szóval már eljöttem a munkahelyemről, megnéztem most az Ügyfélkapun a "Biztosítási jogviszony" menüpont alatt és nincs bejegyezve a "Vége", hogy megszűnt volna. Meddig fizeti a cég? Vagy ez nem jelent semmit?2021. jan. 21. 10:28
1/13 anonim válasza:
Semmit sem jelent. Több oka is lehet annak, hogy ott miért nem szerepel a végedátum. Abban viszont biztos lehetsz, hogy a cég egy nappal sem fizet utánad több járulékot, mint amennyit kellett nekik.
2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Hol tudom lekérdezni a tartozásomat? Tudnál segíteni ebben kérlek? Köszönöm szépen! :)
2021. jan. 21. 10:47
3/13 A kérdező kommentje:
Illetve ha azóta részesültem állami egészségügyi ellátásban akkor az hogyan történhetett meg? Ők ott nem látták a TAJ kártyám alapján, hogy nincs fizetve a hozzájárulás? Köszönöm.
2021. jan. 21. 10:51
4/13 anonim válasza:
Tartozást lekérdezni az ebev felületen tudsz, adófolyószámla lekérdezésnél. De ha nincs előírva a tb fizetési kötelezettség, akkor nem fogod látni. Nem tudom mikor és hogy szűnt meg a munkaviszonyod, ezért nem tudok a kérdésedre válaszolni.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. 2019 októberében szűnt meg a munkaviszonyom.
2021. jan. 21. 11:12
6/13 anonim válasza:
Akkor be kell adnod a 1011U nyomtatványt, hogy a nav elő tudja írni neked, ez alapján fogsz majd tudni fizetni. A céget pedig értesítsd, mert lehet nem vagy rosszul ment el a kijelentő nyomtatvány. Ők is tudják ellenőrizni ebev felületen a nyitott jogviszonyokat, ezt érdemes néha megtenni.
7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, nagyon kedves vagy.
2021. jan. 21. 11:20
8/13 anonim válasza:
Neked kellett volna fizetésre bejelentkezni, ezért látják úgy, hogy valaki fizet utánad. 211011U nyomtatványt online is be tudod adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!