Erre fel lehetne építeni egy vállalkozást? Hogy lehetne adózni?
Nagyjából 2015 óta játszok Minecraft Anarchy szervereken és itt sokan vannak akik üzemetetnek "boltokat". Általában 2 féle dolgot/szolgáltatást árulnak:
-Segítenek kijutni a spawn-ról
-Vehetsz tőlük kezdő felszerelést vagy egy egész stasht
Mivel több group tagja vagyok ezeken a szervereken így ismerek pár embert akik üzemeltetnek ilyen "boltokat". Egyik amerikai, a másik ausztrál, ők azt mondják paypal-ra kérik a fizetést és simán beleírják az adóbevallásukba, náluk ez legális, más nem is nagyon kell.
Gondolkoztam hogy én is megpróbálkoznék ilyennel másodállásban, nyilván KATA esetén kellene fizetni 25k-t a maradék meg a tied, ez eddig oké de nem kell ehhez valami teáor/feor szám vagy valami? Attól félek hogy ilyen tevékenységet nem ismer el a magyar jog vagy valami.
Illetve KATA helyett lenne kedvezőbb megoldás? Szerintem az a 25k épp hogy összejönne ergo legyen havi 30k bevételem, 25k-t levonunk marad 5k elég gáz arány.
Hogy lehetne ezt megoldani?
Biztosan lehet..
De érdemes egy könyvelőt megkérdezni, hogy pontosan milyen teor kódot adj meg alapitaskor és mivel számlázz.
Lenyegeben szolgáltatást arulsz interneten, miért ne lenne legális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!