Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezményt hogyan?

Családi adókedvezményt hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Lehet rossz kategória,de nem találtam mást.

A kérdésem az lenne,hogy 2019ben született kisfiam után havonta kértem az adókedvezményt,így plusz 10 ezer ft volt a Gyedem. Idén is így szeretném és hallottam,hogy januárban le kell adnom a kérelmet. Hova tudom elküldeni ha a munkáltatóm nem segít. Időközben másé lett az a cég,ahova bevoltam jelentve (évente változtatja a cégeket) és azt mondta régi céges ügyekben nem tud segíteni. Hát fasza...őt megkerülve szeretném intézni de fogalmam sincs ezekről

2021. jan. 5. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
A munkáltatódnak kell leadni a papírt, más opció nincs. Vagy jövőre egyben kéred adóbevallásnál.
2021. jan. 5. 14:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Semmi? Az remek...köszönöm a választ
2021. jan. 5. 14:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Honnan kapod a gyedet? MErt szerintem nem a munkáltatótól, azért kifizetőhelyen nem jellemző, hogy állandóan változik minden.

Ha az oep utal, küldeni fogják postán a nyilatkozatot, amit vissza kell küldened.

2021. jan. 5. 14:55
 4/6 A kérdező kommentje:

3# A munkáltatóm nem kifizetőhely ,oeptől kapom. Állandóan váltja a cégeket és mióta eljöttem szülni, már az másé ahova akkor bevoltam jelentve függetlenül attól, hogy más nem változott csak a cégnév.És mivel nem megyek vissza dolgozni oda,most bunkózik és azt mondja már nem ő a munkáltatóm, beszél az új tulajjal. Hát ezt várhatom

Szóval kapok opetől akkor papirt amiben lenyilatkozom,hogy ismét havonta kérem? Azt akkor mostanában kene megkapnom mert elvileg január 31ig kell visszaküldenem

2021. jan. 5. 15:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Oda kell leadni az adókedvezményhez a nyilatkozatot mindig, ahonnan a bevételt/jövedelmet/adóköteles ellátást kapod. Ha jelenleg az egészségpénztár folyósítja az ellátásodat, nem a munkáltató, akkor az egészségpénztárhoz kell benyújtani a nyilatkozatot. Elméletileg küldik a 2021. adóévre vonatkozóan, de lehet, hogy megérne egy telefont nekik.
2021. jan. 5. 17:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm 5ös közben telefonáltam több helyre es valóban megkerülhető igy a munkáltató,mert nem tőle kapom hanem a Máktól
2021. jan. 6. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!