Kínából rendelt termék ÁFA menete?
Figyelt kérdés
Rendeltem Kínából 20 ezer forint értékben egy tárgyat, az ÁFÁ-t én kifizettem a termék megvételekor, vagy azt utólag kell? Illetve ha utólag kell, akkor ez hogyan fog majd történni? Előre is köszönöm!2020. dec. 13. 14:53
1/5 anonim válasza:
Utólag a NAV nak.
Kapsz majd levelet tőlük mikor megjött a csomag és a postasnak fogsz fizetni.
2/5 anonim válasza:
Jó esetben kapsz majd egy levelet, hogy az xyz számú csomagod vámeljárás alá került. Ennek az összege X + vám kezelési költsége y.. mindezt majd a postásnak kell kifizetned kézbesítéskor.
A rosszabbik út, hogy bekérik a számlát.. hogy mennyit is fizettél a csomagért. pl egy iphone12 van a csomagban és 40$-t fizettél érte, mert simliskedsz az eladóval összefogva.. akkor bajok lesznek.
3/5 A kérdező kommentje:
És akkor ez a megrendelt áru árának 27%-lesz?
2020. dec. 13. 15:21
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
plusz a vámkezelés költsége (postánál 3500 Ft kb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!