Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Albérletbe kiadott lakás után...

Albérletbe kiadott lakás után milyen költségeket számolhatok el?

Figyelt kérdés

A lakást ajándékba kaptam, tehát ÉCS nem számolható el. DE pl festés, felújítás?

Illetve a bérlőt milyen költségek terhelik a karbantartással kapcsolatban? Pl csap, WC tartály, stb.....

Ha tisztán kifestve adom át a lakást kérhetem ugyanígy vissza?

2020. dec. 7. 05:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi a festést etc mindig kérjük. Tehát ahogy adtuk úgy kérjük vissza.

Logikusan világítás karbantartása a feladatom mosogatógépeket már csukott szemmel javitok, klimat pucolok, csaptelep csere is normális.

Ha tönkretesz ajtót valamit akkor a csere díjat kérem.

Költségek: én altalanyozom, mert nincs annyi költségem,

2020. dec. 7. 06:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Az a költség vonatkozik a bérlőre amiben a szerződésben megállapodtatok.

Ha semmiben, akkor alapesetben csak a szándékos károkozásnál előforduló károkat kell megfizetnie, minden más hagyományos elhasználódás a bérbeadó költsége (csap, wc tartály, festés, mosógép elromlik, izzó kiég).

"Ha tisztán kifestve adom át a lakást kérhetem ugyanígy vissza?"

Ha beleírod a szerződésbe, hogy frissen festett állapotban van és a bérlő köteles frissen festett állapotban visszaadni (tehát kifest ha kiköltözik), és a bérlő ezt elfogadhatónak tartja akkor igen. (Más kérdés, hogy nem morális/etikus vele kifestetni - erre is való a bérleti díj).

2020. dec. 7. 11:36
 3/3 anonim ***** válasza:

"Albérletbe kiadott lakás után milyen költségeket számolhatok el?"

Mindent, ami az ingatlan kiadásával (nem albérlet, hanem bérlemény) szorosan összefügg, és nem tiltja a törvény (biztosítási díjat nem engedi például), no és hitelt érdemlően igazolni tudod.

"A lakást ajándékba kaptam, tehát ÉCS nem számolható el."

A kettő nem zárja ki egymást.

A két fél kötelezettsége azon múlik, hogy mi áll a szerződésben. Ha nincs vele kapcsolatban semmi kikötve, akkor a "szokásjog" jön képbe. A használat során keletkező költségek (kiég az égő, kiürül a gázpalack, lemerül valamilyen kütyüben az elem stb.), akkor nem rohan a bérbeadó és cserélget. Az a "használó" (bérlő) dolga, költsége. Ha elromlik valami, leszakad, betörik és nem szándékos károkozásként, akkor az a bérbeadó feladata, hiszen az ingatlant alapból rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adjuk bérbe. Ennek fenntartása a bérbeadó feladata.

2020. dec. 8. 04:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!