Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA ügyekben tudtok valaki...

KATA ügyekben tudtok valaki segíteni? Nagyon el vagyok veszve!

Figyelt kérdés

December végével szeretném megszüntetni a katás vállalkozásomat, de úgy látom, egy hónappal több adót fizettem be, mint kellett volna. Visszaadják?

Jobb személyesen kérni a megszüntetést vagy hozzá nem értő is meg tudja csinálni online?

Mi az az iparűzési adó bevallás, amit kérnek?

Előre is köszönöm!

2020. dec. 4. 15:15
 1/3 anonim ***** válasza:

2017-es (jövőre 2117) vissza lehet kérni a túlfizetést. Ha tényleges túlfizetés persze, mivel a decemberi kata még nincs előírva. Azt is beleszámoltad?

Online a webes ügysegéden két kattintás megszüntetni. Iparűzési adó az önkormányzat felé megy, vagy egyeztess velük, hogy hogy voltál egyáltalán bejelentkezve, vagy bízz meg egy hozzáértőt, olcsóbban kijössz, mintha az esetleges hibás (vagy elmaradt) bevallások miatt fizetendőd lenne. A kamarát se felejtsd el, bár ott már elvileg automatikus a kiléptetés.

2020. dec. 4. 15:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Azért van túlfizetésem, mert az első hónapban befizettem egyet hónap elején meg hónap végén is (kb. fel sem fogtam mi ez), a decemberit meg már befizettem. Mivel iszonyúan parázok a NAV-tól, igyekszem mindig minél előbb intézni, megnyugszom :) Azt hiszem keresek egy könyvelőt, még egyszer köszönöm!
2020. dec. 4. 15:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Szívesen segítek neked, ha gondolod, ha írsz konkrét dolgokat (akár privátban is). A NAV-tól nem kell félni, durván ügyfélbarát lett az elmúlt pár évben :)
2020. dec. 4. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!