Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Boltban a végösszeget háromszo...

Boltban a végösszeget háromszor vonták le a számlámról, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fizettem de a terminál hibát jelzett így a pénztáros újra és újra beütötte az összeget és újra próbálkoztunk...
2020. nov. 23. 05:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%
Csak hogy a 3bol 2szer nem ment vegig a fizetes. A bankod zarolta ugyan az osszeget, de lekonyvelni nem fogja tudnay mert a kereskedo oldalan visszautasitasra került. Igy ket sikertelen vasarlas osszegenek zarolasat fel fogja oldani a bank.
2020. nov. 23. 12:52
 12/18 anonim ***** válasza:
20%

Nem kell bántani az ügyintézőt, megoldotta a problémámat. Jeleztem a gondot gyorsan reagáltak és vissza kaptam a pénzt. Egyébként 2 külön tranzakcióként tűnt fel mert elsőre a lidlnél azt írta a kártyámra h elutasítva. Másodikra engedte. De kétszer jelent meg zárolt összegként.

Nem kell ilyen retardált stílusban megnyilvánulnod :)

2020. nov. 23. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

Pontosan azert tudta azonnal megoldani, mert latta a rendszerben hogy sikertelen volt az egyik. Vagyis a zarolas alatt levo osszeg konyvelesig ugy maradt volna, de mivel o manuálisan belenyult igy egybol visszakaptad.

Ez egy ketiranyu dolog. Csak akkor mennek vegbe tranzakciok ha mind ket oldalon le van okezva. Tehat ha nala hibat ir ki a terminal akkor nem fog teljesulni a vasarlas, igy a bolt nem is fogja tudni 'igenyelni' a penzt a kartyadrol/szamladrol.

Ugyanez van ha nincs eleg fedezeted, akkor te oldaladon van a bibi es nem fogja elfogadni a terminal a vasarlast hogy majd levonjuk ha lesz penze.

2020. nov. 24. 06:56
 14/18 A kérdező kommentje:
A terminálba bele volt szorulva a szalag, ezmiatt szerintem nem fogják sztornózni automatik. Nomeg már két hete nem jött vissza..
2020. nov. 24. 08:26
 15/18 anonim ***** válasza:
20%

Es a bankodnal el lett konyvelve a vasarlas vagy zarolva van az osszeg? Latod a listan mind a 3 tetelt lekonyvelve?

Gyanitom csak egyet latsz, ketto meg függőben van.

Es az ilyen visszateritesek 30napig is eltarthatnak.

2020. nov. 24. 10:20
 16/18 anonim ***** válasza:
60%

Ha kiirja a terminal hogy a tranzakcio sikertelen, barmilyen okbol, akkor azt a penzt nem fogja megkapni.

Ha nem irta ki, es tevesen a boltos azt hitte hogy hiba van mert nem kapott bizonylatot es ezert meg ketszer beutotte az mas teszta. Akkor haromszor fizettel.

De ismetlem, ha hibat ir ki a terminal, pl pin kod hiba (ha keri) akkor nem fog vegbemenni a fizetes, tehat a te szamladrol nem lesz levonodva a penz, maximum zarolva lesz amig fel nem oldjak.

2020. nov. 24. 10:24
 17/18 A kérdező kommentje:

Én ezt nem tudom mit írt nekik ki, de le van könyvelve és azóta sincs visszatérítve.

Nem függőben, nem zárolva, - ként szerepel.

Sőt azt se tudom milyen az mikor zárolva van.. Most vagy levonja vagy nem..

2020. nov. 24. 10:57
 18/18 anonim ***** válasza:
90%

A zarolas az amikor a felhasznalhato egyenlegedbol le van vonva de nincsen pl a netbankodon a tranzakcio feltuntetve. Vagy a varakozo tetelek kozott szerepel.

Ez esetben valoszinuleg az volt a szitu, hogy a terminal nem adott blokkot, mert meg volt szorulva. A boltos azt hitte hogy hibas volt a fizetes ezert lehuzta meg ketszer. Igazabol mar az elso fizetes is jo volt, igy fizethettel haromszor. Ez esetben a boltban kell reklamalnod bemutatva a bankszamlakivonatod hogy rovid idon belul haromszor is ugyanaz az az osszeg lett terhelve.

2020. nov. 24. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!