Tippmixpro-n 200 ezer feletti nyereménynél lát az adóhatóság?
Elméleti kérdés. Tippmix-en egy alkalommal nyerek 200 ezer forint feletti nyereményt. Mivel efelett már utalnak, ezért ki kell tölteni egy igénylőlapot. Azon ugyebár a nyertes adatai szerepelnek, ahogyan ha a pénz bankszámlára kerül, arról is tudnak. Tudom, hogy a Tippmix adómentes, és elvileg nem kell a bevallásban sem feltüntetni (ha tévednék, javítsatok ki), de ha rendszeresen nyerek rajta, és sokszor utalnának, akkor egy idő után azért már jelentősebb lenne az összeg. A játék készpénzben zajlik, a készpénzes nyereményeket utalják mindig a bankszámlára.
A kérdésem tulajdonképpen arra irányul, hogy ha teszem azt, összeszedek x milliót, és esetleg ellenőrzésre kerülne sor, a nyertes szelvényekkel elég, ha igazolom a nyereményt? Azt megkérdezhetik egy vizsgálat során, hogy a játékokhoz szükséges készpénz honnét van/volt? (természetesen nem terrorizmust és hasonló szépségeket finanszírozok, hanem tisztességes munkából van)
De mint mondtam, a fenti leírás csak elméleti. Tudom, hogy a Tippmixben hosszú távon a kérdésem irreleváns, de kiváncsi lennék rá, és a NAV ügyfélszolgálatán nem tudtak válaszolni nekem.
Köszönöm a válaszokat.
"Tudom, hogy a Tippmix adómentes"
Nem adómentes, csak épp te már a leadózott nyereményt kapod meg. És mivel ilyen módon már adóztál, a NAV már nem fog zaklatni.
Nyugi, nem fenyeget az a veszély, hogy folyamatosan nyerj milliókat.
Leadózott nyereményt kapod meg. Tök mindegy, hogy mennyit nyersz.
1/5 : ha hiszed, ha nem, eddig 2 kérdéssel mentem be hozzájuk, de egyikre sem kaptam meg a megfelelő választ. Talán csak új volt a kolléga, nem tudom.
3/5 : így értettem, csak rosszul fogalmaztam... köszi a javítást!
És persze mindenkinek köszönöm a gyors reagálást! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!