Egyéb jogcímen kapott jövedelmet hogyan kell bejelenteni az adóhatósaghoz?
Figyelt kérdés
Az adózási "útmutatókban" olvasható hogy a magánszemély köteles a jövedelmét bejelenteni. Ez csak azt jelenti hogy az adóbevallásba kell beírni vagy valami mást?2020. jún. 27. 15:11
1/8 anonim válasza:
Attól függ.
Pontosan milyen jövedelemre gondolsz?
2/8 A kérdező kommentje:
Online szerencsejátékra
2020. jún. 27. 17:20
3/8 anonim válasza:
Nem kell bejelenteni, csak negyedlvente befizetni az adóelőleget, majd adóbevalláskor bevallani.
4/8 anonim válasza:
Online szerencsejatek. Oke. De hol? A vegas.hu is az de az adomentes.
Egyebkent nagysagrendileg mekkora összegről van szo? Ha millios akkor jobban jarsz ha adozol. Ha kisebb akkor hulye vagy ha adozol.
5/8 A kérdező kommentje:
Nem adomentes mert külföldi oldalon jatszok. Első körben csak 3-4 százezer, de reményeim szerint idővel egyre több. Inkább befizetem azt a cirka 26%-ot és nyugodtan alszok.
2020. jún. 29. 12:14
7/8 A kérdező kommentje:
Egyéb jogcímen kapott jövedelemnek számít.
A jövedelem 85%-át kell adóalapnak venni. A szociális hozzájárulás júliustól 15,5%.
0.85*0.15+0.85*0.155=0.259
2020. jún. 29. 12:44
8/8 anonim válasza:
Ja nekem azért nem jött ki a matek, mert én a 10%-os költséghányadot is beleszámoltam. Ezt neked is ajánlom egyébként, még lejjebb vihető az adófizetési kötelezettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!