Ha kiírt az orvosom betegszabadságra, választhatom, hogy
a rendes szabimat használom fel?
Figyelt kérdés
Még sok szabim maradt erre az évre, amit szeretnék felhasználni, le kell e adnom a betegszabis papíromat a munkáltatómnak, vagy felhasználhatom a rendes szabimat? Fizu miatt nem lenne mindegy.
2020. nov. 10. 09:02
1/6 anonim válasza:
Nem kellett volna kiíratnod magad táppénzre. Hívd fel és kérdezd meg tudja-e sztornózni.
2020. nov. 10. 09:04
2/6 A kérdező kommentje:
Köteles vagyok leadni a betegpapírt? Mi van ha "elvesztem/elfelejtem leadni"? Most egyébként szabit kértem erre a hétre.
2020. nov. 10. 09:15
3/6 anonim válasza:
Nem vagy köteles leadni. Nem fut össze sehol sem a rendszerben, ha te nem adod le a tp papírt.
2020. nov. 10. 09:22
4/6 A kérdező kommentje:
Szuper, akkor ennyi, köszönöm!
2020. nov. 10. 09:25
5/6 anonim válasza:
Na ezért nem kell hónapról hónapra élni. Ha nem így élnél most lehetnél nyugodtan beteg szabin decemberben meg rendes szabin.
2020. nov. 10. 13:05
6/6 anonim válasza:
Én sem minden betegállományra vettem igénybe az ellátásokat (betegszabi, táppénz), volt, hogy nem egyszer szabadságot kértem rá, vagy egy részére.
A munkáltató által benyújtandó munkáltató igazoláson (táppénz esetén) amúgy is kellett adatot szolgáltatni, hogy mely időszakra nem folyósíthatnak ellátást, mert bérezésben részesültél helyette. Amire bért fizetnek, arra nem jár táppénz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.