Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudok szja-ról katás...

Hogyan tudok szja-ról katás lenni mibe kell be jelentkeznem ügyfélkapunk keresztül?

Figyelt kérdés
2020. nov. 3. 21:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Mondd már el, mit hallgatnak el...
2020. nov. 4. 12:52
 22/25 A kérdező kommentje:
Pl azt hogy amikor egyéni vállalkozó akartam lenni az egyik nyomorult el küldött egészségügyi ellátásról igazolási papirért +1 napot vett igénybe az egész másnap mentem be más fogadott és hát a nő ott ült ossze zavarodva hogy most ezt miért kellett nekem ki kérnem mert semmi köze nincs hozzá...
2020. nov. 4. 12:56
 23/25 anonim ***** válasza:

Nem is mondtam azt,hlgy mindent tudnék,-monjduk azt igen, hogy egyéni vállakozó nem kötelezett könyvelő alkalmazáásra számviteli szolgáltalsra, mert az eleve nem tartozik a számviteli trv. hatály alá :-) - , szóval a "kell" az elég félre vezető kifejezés - azt sem hogy utálom őket, de ahhoz képest tudok elég sokat lehet spórolni ugyanazzal a 10.000 ft-os könyvelő programmal, amivel havi 30-ért "lekönyvelnek" + amit eddig kifizettem kétszeres könyvelésekre, mert épp a könyvelők sem tudtak mindent jól.

Csak pont ezért túlzott ez az önmagasztolás a valós tudáshoz képest, pedig ők még ebből is akarnak megélni, én meg csak tapasztaltokat osztok meg továbbra is fórumon, amire szerintem egy fórum eleve való. :-)

Csak mindez mit sem változtat azon, hogy egy pár perces nyomtatvány kiállítása,- amit már lát a kérdező is- , 20 órás menj könyvelőzés és omg helyett, elegendő lett volna egy prntSC-el megoldani megfelelő tudás alapján is :-)

2020. nov. 4. 13:41
 24/25 anonim ***** válasza:

Ehh, még mindig nem érted. Csak arra lennék kíváncsi, hogy tényleg nem érted, vagy pedig nem akarod. Egyik verzió sem jobb a másiknál.

Nem az egyperces nyomtatványon van a hangsúly. Arra megkapta a választ, hogy melyiket kell beküldenie elég hamar. A hangsúly azon van, hogy azon kapálózik, hogy előle elhallgatnak dolgokat, ami nyilván nonszensz :D Erre lett írva neki, hogy ha nem akar órákat netezni egy egyperces nyomtatványért, akkor menjen szakemberhez.

Amikor nálunk tönkrement a csap a konyhában, akkor ránéztem, megállapítottam, hogy mi a baja, mégis szerelőt hívtam, pedig meg tudtam volna csinálni. Miért? A törvény engem sem kötelezett arra, hogy vizest hívjak, egyszerűen csak azért, mert ő megoldotta cirka 20 perc alatt az egészet, én meg szoptam volna vele vagy 2-3 órát. Kifizettem neki 20 rugót (ami visszaosztva az én óradíjam többszöröse) és baromira sokalltam én is, pedig hát neki csak 20 perc volt, stb. Ugyanaz a szitu, amit te is említesz. Csak az a különbség, hogy én az alatt a 2-3 óra alatt sokkal több hasznos dolgot csinálok, több hasznot tudok a saját vállalkozásomnak hajtani, minthogy a konyhaszekrényben fekve szopjak a csapcserével. Na ezért bíznak meg az emberek szakembereket, nem azért mert a törvény kötelezi rá őket.

2020. nov. 4. 15:30
 25/25 anonim ***** válasza:

Vegyél vissza az arcodból, egyáltalán nem neked szólt a kommentem, hanem a könyvelőgyűlölőnek.

Én voltam az, aki a hatos válaszban leírtam a nyomtatvány nevét, szóval az első kommentelő, aki érdemben próbált segíteni. De az értő olvasás látom nem megy, hisz le is írtam, hogy nem a nyomtatványon van a hangsúly. De hát ostoba embernek magyarázhatunk :) Na mindegy, én kiszálltam, segítsen neked akinek két anyja volt. Én fajtám...szánalmas vagy.

2020. nov. 4. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!