Hogyan tudok szja-ról katás lenni mibe kell be jelentkeznem ügyfélkapunk keresztül?
Kérdező, itt bosszankodsz, mikor a könyvelőd tényleg megcsinálja sec-perc.
Gondolom, nem vagy elégedett vele, ezért akarod te megcsinálni és megszüntetni vele a viszonyt. Pedig jótanácsként elmondom, hogy ne tedd. KATA-sként is jól jöhet a könyvelő, max negyedévente fizetsz neki.
És ugye jól megfontoltad? KATA-sként hátrányod lesz a nyugdíjnál, a hitelezésnél, stb.
20T101E-n magad is be tudsz tenni egy x-et.
Könyvelőt meg nem ír elő számviteli trv. szjas ev-nek sem.
Max a balekvadászat megy itt vele, egy perces űrlapért fizettetni :-)).
9: senki nem hallgat el semmit! Az nem elhallgatás, ha valaki képtelen megtalálni a szükséges információt a megfelelő weboldalakon!
Nincs könyvelőd? Ő ezt csípőből tudná!
Én azon nevetek ilyenkor, hogy egy könyvelő kb 1 perc alatt áttolja neki pdfben bejelölve amit kell az űrlapon, aztán adja le magának ánykba vagy xmlbe beimportálja az űrlapot, amit a válaszadó kitöltve átküldene neki hogy csak az adatit töltse ki aztán beküldés...
Ehhez képest tegnap este 21.30 óta ( cca. 12 órája ) csak az megy, hogy menjen könyvelőhöz. Ennyire nincs piac? :-)
én meg KATA-s vagyok és van könyvelőm (én is azt írtam, legyen neki).
Nem azért, mert értelmi fogyatékos vagyok, hanem azért, mert amíg a nyomtatványokkal, letöltőprogram, stb-vel bíbelődnék, addig inkább a vállalkozással foglalkozom.
Értelmes ember kiszervezi azokat a feladatokat, amik nem tartoznak a kompetenciájába. Ez persze nem jelenti azt, hogy vállalkozóként jómagam ne lennék tisztába a szabályokkal, adózással, stb.
A kommentelők egy részének csak annyit hogy mindenki magából induljon ki èn le írtam hogy már be tudtam nyújtani ha ezek után sem értitek meg... 15 nagyon sokan elhallgattatnak sok mindent és félre informaljak az embert... lehet hogy te nem így jarsz de én jartam igy és sok embert is ismerek akik szintén igy jártak...
14 nyilván az iskolákban nem tanitanak meg állami dolgokat intézni persze nagyon is jó lenne mert nagyon hiányos ez az embereknél... Gondolom te sem tudsz mindent most már nekem is 1 perces űrlap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!