Havi 1.5 millió+-nál kft-re érdemes váltani? annak mennyi a költsége?
Cserpes többszáz millióig volt ev. :-)
Nem bevételhez kötött az hogy kft-t alapítasz.
adózás, adókedvezmények, esetleg tevékenységtől függ inkább hogy megéri -e?. emellett tisztán apporttal is át tudsz alakulni, ha van 3 millió feletti tárgyi eszközöd már az ev-be amíg az nincs, felesleges erre pluszt költeni szerintem.
Megvan a Kft előnye, erdeménytartalék képzés, éppúgy mint a hátrányai, pl. kettős könyvitel, eleve több költség mint egy ev. aki akár önmagának is könyvelhet, szünetelteni nem tudod, megszüntetni többször annyiba van mint alapítani, nem elég pl háziorvosi igazolás a tevékenységhez, hanem üzemorvosi szerződés kell, ha olyan a tev. kör.
Értem, én is látom, hogy sok nagyobb vállalkozó is E.V.
Viszont havi 1 milla profit felett már 40% lesz az adó, nem? Ez az összes ev-re vonatkozik vagy csak a katásra?
én a 40%-ot soknak tartom, ezért érdeklődök.
kft-ben mennyi lenne az adó mértéke? 27% áfát kell fizetni eladások után, nem?
Nem feltételen 27% áfát fogsz fizetni, én is áfakörös vagyok, kata bevételi kedvezményes határába egy évben sem fértem volna bele szinte, mégsem kell áfát fizetnem.
SZJAs evként eleve madnem 40% az adó és járulék, de csak kivét után.
Katasnak meg kb mindegy, mert nem tud költséget elszámolni, illetve amit fizet, azután a biztosítotti összegei is alatta maradnak a minimálbérnek. Szóval ott meg az 1 milliót ha ki is veszi, egy részét már félre kell raknia öngondoskodásra, amivel lehet összességében rosszabbul is jár, mintha elköltségelne mindent magára.
Cégnek akkor van értelme, ha olyan nagyobb beruházásra gyűjtenéd pl össze a pénzt, amihez nem elég egy üzleti év.
Ha jól értem, az 1 millió az Neked nem profit, hanem bruttó árbevétel, ha most AAM-es katas vagy.
Nem, nekem egyedül hirdetési költség van, termék költsége, (drága termék) illetve a maradék az profit.
Webáruház, külföldre.
Elég sokat fogok keresni, ezért érdeklődök, hogy lenne érdemes csinálni.
A könyvelő nagyon idős, és nem igazán bízok már benne, illetve jó lenne tudni, hogy mit érdemes, hogyan
"Webáruház, külföldre.
Elég sokat fogok keresni,"
Ezt honnan tudod? Van már a hátad mögött kb. fél év forgalom?
Csak azért kérdezem, mert szerintem nyugodtamn indulhatnál KATA-s adózással, ha nincs nagy költséged, aztán, ha nagyon megszalad, akkor még mindig ráérsz "átváltozni" bármivé :-)
Jaja, most a katásat csinálom.
Azért kérdezem, hogy melyik lenne a jó...Illetve melyiknek mi a költsége...
a kft-nek nem is tudtam hogy ekkora költsége van, fogalmam sincs hogy lehet abból vállalkozni, ha valaki nem óriási árréssel dolgozik
"Nem, nekem egyedül hirdetési költség van, termék költsége, (drága termék)"
Meg internet, áram, devizás számlázó program ,könyvelő, üzemanyag esetleg, stb. :-)
A terméket Te szerzed be, vagy magad állítod elő?
Ha nem szellemi termék, akkor ott van az anyagköltség, vagy ELÁBé is.
+ a Szállítási ktg.
Kereskedelemre eleve ha 60% alatti árréssel nem is nagyon éri meg a kata.
Erre ennyi infóból e-kereskedelemre jobb, ha nem kft-zel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!