Mennyi ideig tart érettségi után egy könyvelői képzést megcsinálni? És milyen úton van erre lehetőség?
"Alap mérlegképest én közgáz közép suli után 1 év alatt letudhattam volna. Nem bánom, h nem maradtam, aki maradt megkapta de semmit nem ér."
Egy mérlegképes semmit nem ér?!?!?!?! Már hogyne érne... Még csak ott tanulod meg igazán a szakmát, nem az egyetemen.
"Alap" mérlegképesről egyébként még nem hallottam. :)
Én 3 évig jártam mérlegképesre (régen még ennyi ideig oktatták), az utánam lévő generáció fele ennyi idő alatt már elvégezhette (fele annyi tudást is kapott szerintem).
Érettségivel ha az nem szakirányú, akkor előbb Tb-bérügyintéző vagy pü-számvitel, stb. bemeneti felétele van a mérlegképes könyvelőinek. Mire azzal végznél, kifut az okj-s képzés.
Én most csinálom a TB-bért, jövőre megszűnik az okj elvileg, majd kiderül mi lép a helyébe és milyen szinten, egyetemen GTK-n meg van pü-számvitelre most is lehetőségem.
Arra elég, hogy magamnak lekönyveljek, a vállalkozás így csökkenti a költségeit kb egy év alatt megtérül a képzéssel együtt az egész, meg nem vagy kiszolgáltatva másnak. Elég ha csak azok változásait követem amik a vállalkozásomra vonatkoznak, nem kell feltételen mindent számon tartani, mert akkor az érdemi munkára is kevesebb idő jutna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!