Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi ideig tart érettségi...

Mennyi ideig tart érettségi után egy könyvelői képzést megcsinálni? És milyen úton van erre lehetőség?

Figyelt kérdés
OKJ-n megkapnám ugyanazt az elismerést, mintha egyetemen végezném?
2020. okt. 18. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Ha csak egy mezei könyvelő akarsz lenni, akkor az OKJ is jó lehet, de komolyabb karrierhez nem elég.
2020. okt. 18. 21:14
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Alap mérlegképest én közgáz közép suli után 1 év alatt letudhattam volna. Nem bánom, h nem maradtam, aki maradt megkapta de semmit nem ér. (amúgy 2 éves okj képzés)
2020. okt. 18. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
Ha csak sima érettségid van, akkor szerintem nem csinálhatsz mérlegképest.
2020. okt. 18. 22:55
 4/6 anonim ***** válasza:

"Alap mérlegképest én közgáz közép suli után 1 év alatt letudhattam volna. Nem bánom, h nem maradtam, aki maradt megkapta de semmit nem ér."

Egy mérlegképes semmit nem ér?!?!?!?! Már hogyne érne... Még csak ott tanulod meg igazán a szakmát, nem az egyetemen.

"Alap" mérlegképesről egyébként még nem hallottam. :)

Én 3 évig jártam mérlegképesre (régen még ennyi ideig oktatták), az utánam lévő generáció fele ennyi idő alatt már elvégezhette (fele annyi tudást is kapott szerintem).

2020. okt. 19. 04:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha valaki közgázon le is diplomázik nem lesz mérlegképes könyvelő. Szóval az se ér többet a plusz vizsga nélkül. 3-4 év benne van, plusz kell hozzá gyakorlat is amit suli alatt meg tudsz szerezni. Ráadásul pont a könyvelés az, ami folyamat változik, én nem vagyok könyvelő csak adatrögzítő, de 4 évem alatt elég sok folyamat megváltozott.
2020. okt. 19. 07:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Érettségivel ha az nem szakirányú, akkor előbb Tb-bérügyintéző vagy pü-számvitel, stb. bemeneti felétele van a mérlegképes könyvelőinek. Mire azzal végznél, kifut az okj-s képzés.

Én most csinálom a TB-bért, jövőre megszűnik az okj elvileg, majd kiderül mi lép a helyébe és milyen szinten, egyetemen GTK-n meg van pü-számvitelre most is lehetőségem.

Arra elég, hogy magamnak lekönyveljek, a vállalkozás így csökkenti a költségeit kb egy év alatt megtérül a képzéssel együtt az egész, meg nem vagy kiszolgáltatva másnak. Elég ha csak azok változásait követem amik a vállalkozásomra vonatkoznak, nem kell feltételen mindent számon tartani, mert akkor az érdemi munkára is kevesebb idő jutna.

2020. okt. 19. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!