Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha nappali tagozatos tanulói...

Ha nappali tagozatos tanulói jogviszonyba léptem, akkor van bármi tennivalóm a NAV-nál, vagy a Kormányablaknál?

Figyelt kérdés

6 éve munkavállalói jogviszonyban álltam, de most visszaültem az iskolapadba, és jelenkeztem egy 2 éves nappali képzéses OKJ tanfolyamra, ahol havi 80-100 ezer forintos ösztöndíjat kapok.

Az iskola mellett nem dolgozok most sehol sem.

Van bárhová bármiféle bejelenetnivalóm?

Az adóbevallásom soha nem én készítettem eddig, mindig a NAV-ra bíztam, automatikusan.

2020. okt. 10. 13:01
 1/2 A kérdező kommentje:
*javítás: 6 évig
2020. okt. 10. 13:02
 2/2 anonim ***** válasza:

A társadalombiztosítás jelenleg hatályos szabálya értelmében a magyar állampolgársággal rendelkező tanuló akkor jogosult egészségügyi szolgáltatásra ha a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó köznevelési intézményben nappali rendszerű iskolai oktatás keretében vagy nappali oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, menekült, oltalmazott, vagy

a szakképzésről szóló törvény szerint szakképző intézményben nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, menekült, oltalmazott,

vagy

a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, menekült, oltalmazott.

Ha a fentiek közül valamelyik feltételnek megfelel a hallgatói jogviszonyod, akkor az oktatási intézmény adatszolgáltatása alapján tudni fog róla a NEAK (nemzeti egészségbiztosítási alapkezelő csupa nagy betűvel) és ez által a NAV is.

Ebből kifolyólag bejelentési kötelezettséged sehova nincs.

2020. okt. 18. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!