Ez lehúzza az átlag nyugdíjamat a jövőbeni számításkor?
Figyelt kérdés
Nappalis egyetemista hallgatóként bérszerződésem volt egy céggel (nem diákszövetkezeten keresztül), havi 30.000-35.000Ft-ról. Akkor most az átlag keresetem ilyen kevés lesz a számításkor majd?2020. jan. 6. 01:32
1/3 anonim 

válasza:

Azt, hogy a jövőben mi lesz, még nem tudni.
Hiszen láttuk nem is olyan régen, hogy a nyugdíj megreformálásával az állam milyen sok kisnyugdíjast produkált az országnak úgy, hogy ha nem reformálja meg a rendszert, akkor magasabb összegű nyugdíjban részesültek volna.
De a ma hatályos jogszabályok szerint igen, ez nem fogja növelni a nyugdíjad összegét egy 300 ezer forintos jövedelemhez képest, viszont egy nulla jövedelemhez képest már igen. :)
2/3 Dudok Andrásné 

válasza:

Az hogy mire nyugdijas leszel, mikortól fogják számitani a nyugdij összegét nem lehet tudni.Most 1988.január 1 től.Tehát ugy az utolsó 20-30 évet ki mikor megy nyugdijba.Mikor én kezdtem dolgozni 1970be a havi bérem 900.ft volt.Jól olvadod.Sajnos a mi generációnk csak dolgozott és bizony most 50 év munkaután csak 70.000.a nyugdijam.Mellette bizony dolgoznom kell,hogy ne szoruljak a gyerekeimre.Tehát ha ugy az utolso 20- 30 éved jó fizetés lesz az lesz a mérvado a mostani állás szerint.
3/3 anonim 

válasza:

Ha most olyan 20-30 év körül jársz, ne nagyon számíts állami nyugdíjra. Én sem tervezek vele, megpróbálok annyit megtakarítani hogy önmagam képes legyek finanszírozni magam munkaképtelen állapotban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!