Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Valaki segítene adótartozás...

Valaki segítene adótartozás ügyben?

Figyelt kérdés
Tartozásom van amire én benyújtottam egy részletfizetési kérelmet és ha engedélyezik elméletileg akkor kapok egy igazolást róla, hogy nullás vagyok vagyis nincs tartozásom a nav felé. Azért írom azt, hogy elméletileg mert a navba erre a kérdésemre azt mondták hogy igen ha elkezdem fizetni de számomra ez elég hihetetlen. Volt e már valaki hasonló cipőbe? Vagy van itt valaki esetleg aki a navnál dolgozik?

#adó #tartozás #Részletfizétés
2020. okt. 8. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem fogsz ilyen igazolást kapni. Olyan igazolást fogsz kapni, hogy nincs lejárt adótartozásod, de fel lesz tüntetve, hogy X forint tartozás van jelenleg részletfizetés alatt.
2020. okt. 8. 10:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez csodás.. köszönöm a választ.
2020. okt. 8. 12:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom pontosan, de véleményem szerint a nullás igazoláson nem tüntetik fel azt, hogy van részletfizetése.

Nincs tartozása, mivel egy engedélyezett részletfizetésnél a tartozás még nem esedékes, csak későbbi időpontban, logikusan "nullás" az adófolyószámlája.

"a navba erre a kérdésemre azt mondták hogy igen ha elkezdem fizetni de számomra ez elég hihetetlen."

Az is. Ha Neked október 16-án kell egy nullás igazolás, de az első részlet csak november 11-én esedékes, akkor nem adnak ki igazolást? Ugyan már! Nem tagadhatja meg. Többen csinálják azt, hogy azért adnak be részletre kérelmet, hogy sürgősen nullás igazolásra van szükségük... és megkapják.

2020. okt. 9. 04:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!