Internetes pénzkeresés utáni adózás? (Affiliate marketing)
Pár hónapja elkezdtem dolgozni egy orosz oldalnak a bruttó bevételem szépen nő csak azt nem tudom mi marad belőle adózás után. Könyvelő ismerősömet kérdeztem ő nem tudott rá pontos választ adni, mert nincs ehhez hasonló ügyfelük.
Milyen lehetőségek vannak adózásra?
Ha jól tudom be lehet írni az éves adóbevallásnál ilyenkor 15% SZJA + 17,5% szocho kell fizetni belőle. (lehet van még egyéb adó ezt nem tudom)
Esetleg egyéni vállalkozóként adózni lehet-e?
Gondolom iparűzési adó meg kamarai tagságot kell fizetnem akkor az egyéni vállalkozáshoz.
Mellé még milyen adókat kellene fizetnem külföldről származó jövedelem esetén?
Évi egyszeri ötezres kamarát ki lehet bírni szerintem. Iparűzési adót nem biztos, hogy kell fizetned, ez több dologtól is függ.
Az egyéb adók pedig attól függnek, hogy milyen adózási módot választottál.
Egyáltalán nem sok az 5000Ft évente ezzel nincs bajom, se ha kell fizetnem iparűzésre 2% a keresetemből.
Pont ezt szeretném tudni, hogy milyen adózási módok vannak amivel jobban járhatok mint a KATA.
Maga a munka röviden a linkemen keresztül a felhasználó előfizetést vásárol akkor én jutalékot kapok.
Ami még számomra mindig kérdés, hogy külföldről jön a jövedelem ez itt nem probléma nincs rá külön adó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!