KATA adóbevallás mikor adható be legesleghamarabb januárban általában? Muszáj megjelennie a nyomtatványnak, vagy manuálisan is lehet valahogy beadni? Ha nem, akkor mikor szokott megjelenni?
Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 20:59
21/30 A kérdező kommentje:
Ja, és kitöltöttem az igazol nyomtatványon, hogy 2020 adóévre kérem a jövedelemigazolást, plusz a szabad szavasba is beírtam, hogy benyújtottam a 20KATA nyomtatványt, így erről az évről kérem!
2021. jan. 2. 00:10
23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megírom majd végül, hogy mikor érkezett, hátha másnak is hasznos lesz!
2021. jan. 2. 14:24
24/30 A kérdező kommentje:
Sajnos nem adják ki, amíg nem adom le a 20SZJA adóbevallást is!
Ezt mikor tudom leadni ? :( Van félállásom, ahogy írtam fentebb.
2021. jan. 4. 15:35
25/30 anonim válasza:
A félállásodat nem láttam, hogy írtad volna, bocsi. Így van, amíg nincs beadva az 53-as, addiflg nem fognak jövedelmigazolást kiadni. Az a nyomtatvány viszont még nem jelent meg.
26/30 A kérdező kommentje:
Köszi. Ahogy látom általában január 8. körül szokott megjelenni.. Ha most is kb. ekkora jelenik meg, akkor mennyi idő mire ezt lekönyvelik? Csak hogy tudjam mire számítsak. A munkáltatónak már írtam, hogy küldje el hamarabb az adatokat.
2021. jan. 4. 16:27
27/30 anonim válasza:
Ha 8-án közzé teszik a bevallást, akkor te azt 8-án beadhatod. Akár már aznap kérhetsz igazolást, amin ugyanúgy jelzed, hogy a tavalyra vonatkozó bevallásaid be vannak adva és akkor feldolgozzák.
28/30 A kérdező kommentje:
Rendben, tehát akkor ez nem jelenti, hogy most emiatt csúszok 1-2 hónapot. Köszönöm, ez azért megnyugtató. Ehhez viszont már azt hiszem szólok könyvelőnek, bonyolultabb.
2021. jan. 4. 16:32
29/30 anonim válasza:
Ahogy érzed. Bár ha csak munkaviszonyod volt, akkor egy szja bevallás sem túl bonyolult ám, mert két sorba kell csak számot írni, gyakorlatilag csak át kell másolni az igazolsáról :)
30/30 A kérdező kommentje:
4 órás munkaviszonyom volt, és ugyanitt párhuzamosan egy fél éves megbízási szerződésem is, tehát a bérpapíromon szerepel megbízási díj is, alapilletmény, garantált bérminimumra való kiegészítés, és méh családi adókedvezmény is. :)
Viszont igazad volt, ha minden rendben lett volna, akkor már ma kiküldték volna az igazolást.
2021. jan. 4. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!