Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA adóbevallás mikor adható...

KATA adóbevallás mikor adható be legesleghamarabb januárban általában? Muszáj megjelennie a nyomtatványnak, vagy manuálisan is lehet valahogy beadni? Ha nem, akkor mikor szokott megjelenni?

Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 20:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
86%
December végén nem adhatja be, akkor sem, ha tudja, hogy nem lesz több bevétele.
2020. szept. 28. 09:52
 12/30 A kérdező kommentje:

Januárban szeretném, hiszen lezárt év. Mivel majdnem 2 éve fut a vállalkozásom, de csak ez lesz lezárt év, ezért várom, hogy a lehető leghamarabb jövedelemigazoláshoz jussak,ami teljes éves..

Most megoszlanak a neten a vélemények, hogy február 25 előtt sehogy nem adnak friss jövedelemigazolást, valaki meg azt mondja, hogy már bevallassal egyidőben ki is kérhetem.. Legjobb, ha felhivom a NAV-ot.

2020. szept. 28. 09:59
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem kell felhívnod a navot. Beadhatod január elején a bevallást majd ha ezután beadod az igazol nyomtatványt, amin jelzed, hogy már beadtad a 20KATA nyomtatványt, akkor meg fogod kapni az igazolást.
2020. szept. 28. 10:11
 14/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, még nem olvastam a válaszod, és közben beszéltem a NAV ügyfélszolgálattal telefonon, valóban nincs elméleti akadálya annak, hogy januárban adjanak jövedelemigazolást. Köszönöm!
2020. szept. 28. 10:28
 15/30 anonim ***** válasza:
Gyakorlati akadálya sincsen, nekem sok ügyfelemnek fontos január elején az adóigazolás és mindenek így csináljuk évek óta :)
2020. szept. 28. 10:31
 16/30 A kérdező kommentje:

Ezt jó hallani. Régóta gyúrok a lakáshitelre, már voltam ezer bankban előkalkuláción, és elég sok múlik azon, hogy a munkaviszonyom mellé ezt is beszámítják-e. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kamatozású hitelhez jutok, márciusig várni meg több plusz hónap albérlet. Egyáltalán nem mindegy, szóval megértem hogy sokaknak szükség van rá már januárban.

Köszi a megnyugtató választ!

2020. szept. 28. 10:34
 17/30 A kérdező kommentje:
Kedves 13. válaszoló! Hol fogom tudni jelezni majd januárban, hogy már leadtam a 20KATA-t? az igazol nyomtatványt nézegetem éppen, köszönöm!
2020. dec. 29. 09:38
 18/30 anonim ***** válasza:
Az igazol nyomtatványon van egy megjegyzés blokk, ahová szöveget lehet írni. Oda írd be és akkor figyelembe fogják venni.
2020. dec. 29. 09:39
 19/30 A kérdező kommentje:
wow, köszönöm a villámgyors válaszod! :)
2020. dec. 29. 09:40
 20/30 A kérdező kommentje:
Azt meg tudod mondani, hogy ha ma be lett adva minden, akkor nagyjából mikor adják ki legkorábban? Neked mi a tapasztalatod? Köszi!
2021. jan. 1. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!