Van itt olyan akinek szintén küldtek a reptérről vám/áfa fizetéssel kapcsolatos papírt?
Figyelt kérdés
Szoktam aliexpresszről rendelni apróságokat. 22euró értékig sem áfát sem vámot nem kell fizetni. Ma viszont hozott a posta egy levelet amiért 15000ftot kellett volna fizetnem(Lisz F. reptérröl jött a levél, nem vettem át). Valami áfa vámmal kapcsolatos dolgokért. Azért fura ez nekem mert ha fel is merül vám ill. áfa fizetési kötelezettség azt úgy tudom legkésőbb kézbesítéskor kell fizetni nem pedig hetekkel utána.2020. szept. 24. 10:41
1/4 Ifj. Paprikás Csirke válasza:
A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér a feladó egy levélnél amiért átvételkor fizetned kell? Mert hogy ilyen nevű szervezet nincs a vámkezelési láncban, de nagyon másban sem. Ha vámhatározatról kapsz levelet azon olyasmi lesz, hogy NAV, Nemzetközi csomagkicserélő, DHL vagy Magyar Posta (attól függően, hogy ki milyen ügyben keres) és nyilván egy csomó papírmunka lesz vele, nem a címzettnek kell fizetnie. Gyanús, hogy valaki aki tudja, hogy sokat rendelsz külföldről megpróbált átverni - javasolt a visszélést jelenteni vagy a postánál vagy a NAV-nál.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nem biztos, hogy maga a repülőtér volt a feladó de hasonló. Próbáltam a navot elérni telefonon de eddig nem sikerúlt. Az egészben az a fura nekem, hogy utólag küldenek ilyen "csomagot".
2020. szept. 24. 12:39
3/4 xswerdy válasza:
levélért 15.000 Ft-ot fizetni? Ez nem valami utánvétes csomag lehetett?
4/4 A kérdező kommentje:
Nem, mert a futár aki hozta mondta, hogy ő is kapott már hasonlót de nem vette át.
2020. szept. 24. 13:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!