Ezért kell adót fizetnem?
Figyelt kérdés
Rengeteg olyan dolgot örököltem, amire nekem már nincs szükségem. Ilyenek többek között ismeretlen fetsők alkotásai, vázák, cserépedények, régi fadobozos rádió, és még sorolhatnám, amire nekem nincs szükségem. Van olyan képkeret is, amit ezelőtt 30 éve akartak megvenni 20 ezer forintért. Semmire nincs szükségem, mert szigetleni szeretném a padlásomat, így el szeretném adni. Ha ezeket felteszem arra az oldalra, (akár egyesével), ahol ezeket értékesíteni szokták, kell egy idő után vagy összeg felett adóznom utánna? Szerintem több ezer kacat van, amit szeretnék értékesíteni, de nem elkótyavegyélni.2020. szept. 23. 13:47
1/5 anonim válasza:
Saját használt ingóságaidat 600ezerig be sem kell vallani. Utána attól függ, hogy mennyi a jövedelmed az eladásból.
2/5 A kérdező kommentje:
Ha mondjuk 100.000eft-ot árulok belőle egy hónap alatt azt be kell vallani?
2020. szept. 23. 15:47
3/5 anonim válasza:
Éves szinten kell nézni, nem havi bontásban.
4/5 anonim válasza:
Évi 600 ezer ft-ig adómentesen eladhatod - csak ez felett kell adóznod. Ha ebben az évben mindent eladsz 600 ezerért, akkor nem kell adóznod. De ha csak 500 ezerért adsz el, akkor januártól megint újra indul a 600 ezer ft - tehát ha esetleg túl sok értékes dolog van, érdemes kettébontani.
Bár ahogy leírtad, azért nem százezrekről van szó... :-)
5/5 anonim válasza:
a kérdező 100 millió Ft-ot írt
100.000eft - ráadásul egy hónap alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!