Adószámos magánszemély vagyok, ingatlanbérbeadáshoz van adószámom, 8 éve nem használtam a számlatömböm mert nem volt rá szükség, ha most kellene számlát adnom érvényes még a számlatömb vagy újat kell igényelnem a NAV-tól?
Adómentes bérbeadást nem kell számlázni, ezért ha önkéntesen számlát adsz, akkor sem kell jelenteni.
A NAV oldalán van is fent róla tájékoztató.
9, nézz utána te, teljesen jól írja a 7.
Januártól sem kell jelenteni.
újra végigtúrtam a törvényt. A 10. melléklet ezt írja: "Az adóalany köteles az állami adó- és vámhatóság részére adatot szolgáltatni egy másik, belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére belföldön teljesített termékértékesítéséről - ide nem értve a 89. § szerinti termékértékesítést -, szolgáltatásnyújtásáról kibocsátott vagy kiállított számláról, számlával egy tekintet alá eső okiratról."
Hol van az hogy ha nem lenne kötelező számlát kiállítani, de én kiállítok, akkor azt ne kellene jelenteni? Lehet, hogy igazatok van, de tényleg nem találom. (nem én voltam a lepontozó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!