Tomi_212 kérdése:
Ha vettem egy telket házzal, 5 millióért, és csak 4,25 millióért adtam el, kell e adóznom 15% ot? Vétel: 2020.04 eladás: 2020.08
Figyelt kérdés
Valahol azt írják mivel nyereség kell. Valahol azt írják mivel olcsóbban adtam el nem kell. a nav nem reagál a leveleimre sajnos.2020. aug. 25. 12:08
1/8 anonim válasza:
Nincs nyereség, nem keletkezett jövedelmed belőle, úgyhogy nem kell adóznod.
2/8 xswerdy válasza:
hol van itt nyereség? Veszteséged van, az után mit adóznál?
3/8 A kérdező kommentje:
Kaptam egy levelet attól az ügyvédnőtöl aki intézte a szerződést, és felhívta a figyelmemet , hogy adóznom kell. csak nem tudom mire fel?
2020. aug. 25. 12:42
4/8 xswerdy válasza:
lehet, hogy valami sablon levél volt, amit mindenkinek küld, akkor is, ha 0 az adó? Vagy elnézett valamit. A legegyszerűbb az ügyvédnőt megkeresni.
5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos, már nem praktizál, elég furcsa. mondjuk engem kifizettek rendesen.
2020. aug. 25. 12:51
6/8 A kérdező kommentje:
Felhívott a nav. reagáltak az üzenetemre. hála semmi kötelezettségem sincs. Kösz mindenkinek.
2020. aug. 25. 13:25
8/8 anonim válasza:
Adózott jövedelemből vettél egy ingatlant, majd eladtad olcsóbban. Nincs adózatlan jövedelem (haszon) az értékesítésből, tehát nincs adókötelezettség sem.
Az ügyvéd nem adótanácsadó, az a jogi paragrafusokkal foglalkozzon inkább, ne félinformációkat terjesszen. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!