Ha KATA-s vállalkozásom van, és tartanék magánórákat, akkor elég nyugtát adnom a diákoknak?
Nem, ezek magánórák, Korrepetálás, pótvizsga, utóvizsga, zh-felkészítő. Doktorandusz vagyok emellett, nem szervezett tanfolyamról van szó.
A "nálunk" az mit jelent pontosan?
Nálunk azért nem lehet, mert utalással fizetnek.
Ha magánszemélynek szolgáltatsz, aki nem kér számlát, azonnal kp-vel fizet, valamint 900ezer alatt van az összeg, akkor adhatsz nyugtát.
Én nem szeretem a nyugtatömböt irogatni, vezetni a szigorú számadású jegyzéket, stb. Nekem sokkal egyszerűbb írni telóról egy számlát kb 10 sec alatt. De ez már ízlés dolga.
Nem szeretnék, de ha számlát állítanék ki, akkor minden diáknak el kellene kérném a címét is, plusz nyomtatgatni, vagy kézzel többet írni, mikor nekik abszolút szükség nincs rá, de mindenképp legálisan szeretném, sok helyen hirdetek.
Szerencsére már sok az egyetemista jelentkező a távoktatás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!