Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudnám elmagyarázni...

Hogyan tudnám elmagyarázni neki, hogy igenis hülyeség amit csinál?

Figyelt kérdés

Van egy "barátom", akit évekkel ezelőtt ismertem meg azt hiszem minecraftban. Akkoriban a Skype volt a nagy dolog, és ott dumáltunk.

Nem múltam még el 18 éves. A koromat nem mellékelem. Az illető fiatalabb nálam. Üzemeltet egy weboldalt, ami blogként szolgál egy népszerű énekesről. Eddig még semmi probléma, ugye? Neki van/volt bevétele PayPal, és Google AdSensen keresztül. Ő ezt nem adózta sosem, és abban a hitben van hogy a Google meg PayPal adózza neki (ezen jót is nevettem). Természetesen felvilágosítottam hogy senki sem adfózik helyette, és amire ő gondol az az említett cégek részesedése.

Állítása szerint, illetve egy screenshot alapján amit küldött ki van tiltva az AdSenseről. Megkérdeztem miért? Ezt válaszolta:

"Annyit bevallok, hogy VPN-nel kattintgattam a saját hirdetéseimre xD"

Átveri a követőit, erre konkrétan bizonyítékom is van. Le van mentve ahogy ezt írta. Odáig el ment, hogy kiírta az oldalára, hogy ő bizony nagyon szar helyzetben van, hogy sajnáltassa magát. Állítása szerint ez kb. 70-80%-ban igaz, de szerintem kevesebb annál.

Nem akarok bajba kerülni mint bűntárs vagy ilyesmi. Szüleim (megjegyzem jogosan) nem örülnének ha ilyenbe keverednék.

Én sohasem éltem a fent említett módszerekkel, csak tudok róla hogy ezeket tette, és láttam a posztot, a weboldalát.

Az szerintetek elég lenne ha írnék a domain & tárhely ill. paypal és egyéb oldalaknak hogy távolítsák el? Nem kívánom vele a kapcsolatot tartani, mert egy undorító személy.

2020. aug. 12. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mások meg minden reggel végigkattintgatják a konkurencia hirdetéseit. Ez így megy. Te nem követtél el semmit. A Google meg a maga részét megtette azzal, hogy kitiltotta.
2020. aug. 12. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

10 millió házmester országa..

És még a következő generációból sem kopik ki. Mit zavar ez téged? Miért érdekel, hogy ő mit csinál?

2020. aug. 13. 07:13
 3/3 xswerdy ***** válasza:
te nem követtél el semmi törvénytelent, legalábbis amit leírtál, abból semmi nem utal ilyesmire. Feljelentési kötelezettséged nincs, de ha valamilyen hatóságnak a látókörébe kerül az ismerősöd, és az is felmerül, hogy te tudhatsz a dologról, akkor beidézhetnek tanúként. Ekkor igazmondási kötelezettséged van, mindent el kell mondanod, amit tudsz. De a leírtakból nem tűnik olyan súlyúnak az ügy, hogy tanúk tucatjait kutatnák fel, ha oda is jut az ügy.
2020. aug. 13. 09:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!