Aki intézte már postai úton az adókártyáját névváltozás miatt, el tudná mondani pontosan mi ennek a menete?
Figyelt kérdés
2020. aug. 11. 09:49
1/10 anonim válasza:
Szerintem felesleges így intézni, mivel a régi kártyát ha jól tudom személyesen kell leadni a nav-nál.
Egyébként ügyfélkapun vagy postán beadod az adatlapot és vársz. De szerintem a személyes sokkal gyorsabb és egyszerűbb ez esetben.
2/10 A kérdező kommentje:
De ugyfelkapunal hogy adom le a kartyat? Mert a postainal meg ertenem hogy berakom a boritekba.
2020. aug. 11. 10:06
3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom kiallni a 2 oras sort ami mindig ott van...
2020. aug. 11. 10:06
4/10 anonim válasza:
Az én párom tegnap volt délután, nagyjából 5 perc alatt végzett. Pedig megyeszékhely. Menj egy kevésbé forgalmas irodába akkor, ott gyorsabban lehet végezni.
Pont ezért írtam, hogy nem éri meg ügyfélkapun beadni a kérelmet, mert mindenképpen személyesen kell leadni a régi kártyát.
Amúgy sok helyen a portán is átveszik, nem kell ügyintéző hozzá.
5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseged:)
2020. aug. 11. 10:21
6/10 anonim válasza:
Nem kell leadni a régi kártyát.... Online is lehet kérni újat, így sorba se kell állni.
7/10 anonim válasza:
Részlet a 20T34 adatlap kitöltési útmutatójából: "Adatváltozás, vagy sérült adókártya miatt adóigazolvány csere esetén a hibás adatokat tartalmazó régi adókártyáját, illetve sérült adókártyáját eredeti példányban kell a NAV-hoz megküldeni. Az adatlap feldolgozása csak a régi adóigazolvány, illetőleg a sérült adókártya egyidejű bevonásával lehetséges."
8/10 anonim válasza:
Az elmúlt 10 évben többször intéztem ügyet a lánykori nevemen lévő kártyával, sose szóltak érte, se a nav-nál, se a bankban.
9/10 anonim válasza:
Az egy dolog. Attól még kötelességed lenne adatváltozás után 15 napon belül elintézni az okmánycserédet.
10/10 anonim válasza:
Nem érdemes bemenni hozzájuk. Én is online intéztem, postára adtam a régi kártyát. Általában egy posta közelebb van, mint egy NAV iroda vagy kormányablak, és kevesebb a várakozási idő is. Persze ha közel van mehetsz oda is, de érdemes időpontot foglalni, mert bármikor változhat a járványhelyzet és akkor már csak időpontra fognak ismét fogadni ügyfeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!