Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A barátom utalt nekem havonta...

A barátom utalt nekem havonta x összeget. Illeték?

Figyelt kérdés

Beszéltem erről egy ügyvéddel, és ő azt mondta, hogy az ilyen jellegű dolog az nem is adó, hanem illeték. És mivel együtt voltunk, (ugyan nem élettársi viszonyban) nem készült erről papír sem, hogy ő adott, csak akkor kéne bármit is kezdeni ezzel, ha esetleg visszakövetelné azt, amit adott.

Ezt mondta. Meg mivel nem milliókról volt szó, hanem ilyen havi kaja rezsi pénz, ezzel nem foglalkoznak.

Örülnék ha véleményezne hozzáértő személy.

2020. aug. 8. 10:36
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Öö... de hiszen épp most egyeztettél egy hozzáértő személlyel.
2020. aug. 8. 11:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, így van, de mégis mindenhol azt hallani, olvasni, hogy minden után is kell fizetni.
2020. aug. 8. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kellene, de senkit nem fog érdekelni, hogy nem fizettél.
2020. aug. 8. 11:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. És mi a helyzet az alkalmi internetes "munkával" ? - azért írom zárójelben, mert nem bejelentett.
2020. aug. 8. 11:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Attól még ne írd zárójelbe. Egyéni vállalkozást kellene indítanod, és számláznod a bevételeid után. Vagy megszívod, vagy nem. Kétesélyes.
2020. aug. 8. 11:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Látom te igencsak ott vagy a témában. Ilyesmivel foglalkozol?
2020. aug. 8. 11:44
 7/10 A kérdező kommentje:
És ha megszívom, milyen következményei lehetnek?
2020. aug. 8. 12:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elmaradt adókat pótlékostól behajthatják rajtad, valamint csinos kis büntetési csekket is kaphatsz. Kérdés, hogy kiderül-e vagy nem. Neked kell felmérned a kockázatot, hogy be mered-e vállalni.

Én minden ügyfelemnek azt szoktam ajánlani, hogy legyen számlaképes. Manapság ez már nem nagy dolog, könnyű kivitelezni, egyszerű megszüntetni ha már nem kell. Nyilván egy kis adót kell az állam felé szolgáltatni, de legalább nyugodtan aludhatsz a fehér pénzeddel.

2020. aug. 8. 12:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A barátod által utalt x összeg illetékköteles, ha ajándék volt. Ha kölcsönt törlesztett, akkor a kamat része után szjat kell fizetni. Ha kölcsönt folyósítgatott, akkor pedig semmit, amíg nem fizeted vissza - akkor a kamat rész után ő fizet szjat.
2020. aug. 8. 12:38
 10/10 A kérdező kommentje:

8-as

Szerettem volna neked privát üzenetet irni, de nem engedélyezi :(

2020. aug. 8. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!