A barátom utalt nekem havonta x összeget. Illeték?
Beszéltem erről egy ügyvéddel, és ő azt mondta, hogy az ilyen jellegű dolog az nem is adó, hanem illeték. És mivel együtt voltunk, (ugyan nem élettársi viszonyban) nem készült erről papír sem, hogy ő adott, csak akkor kéne bármit is kezdeni ezzel, ha esetleg visszakövetelné azt, amit adott.
Ezt mondta. Meg mivel nem milliókról volt szó, hanem ilyen havi kaja rezsi pénz, ezzel nem foglalkoznak.
Örülnék ha véleményezne hozzáértő személy.
Az elmaradt adókat pótlékostól behajthatják rajtad, valamint csinos kis büntetési csekket is kaphatsz. Kérdés, hogy kiderül-e vagy nem. Neked kell felmérned a kockázatot, hogy be mered-e vállalni.
Én minden ügyfelemnek azt szoktam ajánlani, hogy legyen számlaképes. Manapság ez már nem nagy dolog, könnyű kivitelezni, egyszerű megszüntetni ha már nem kell. Nyilván egy kis adót kell az állam felé szolgáltatni, de legalább nyugodtan aludhatsz a fehér pénzeddel.
8-as
Szerettem volna neked privát üzenetet irni, de nem engedélyezi :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!