Eladott ingatlan után, ha vásárolok mégegy ingatlant, arra is vonatkozik az illetékalap kedvezmény, ha már tavaly vettem egy lakást és kaptam arra is?
Figyelt kérdés
Tavaly vettem egy lakást, 1 évig felfüggesztették az illetékfizetést, mert 1 éven belül másik ingatlant terveztem értékesíteni. Ez meg is történt, a lakásom illetékmentes lett. (Többért értékesítettem, mint amennyibe a lakás került).
Ha most veszek egy házat, arra is úgy számolják az illetéket, hogy amit most értékesítettem, az is belevehető?
Konkrét példa:
2019.októberben vett lakás ára:7.000.000 Ft
2020.júliusban eladott ház ára: 7.100.000 Ft
(Így a 2019-es lakás illetékmentes lett).
Kérdés: Ha most 2020.augusztusban vásárolok 7.100.000-ért házat,
Akkor a 7.100.000 ft után kell illetéket fizetnem, vagy ide is érvényes az a 2020-ban eladott ház ára, amit már beszámoltak illetéknél a 2019-es lakásba?
2020. aug. 5. 14:05
1/1 xswerdy válasza:
nem. egy eladás csak egy vásárlásnál vehető figyelembe természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!