A tőzsdén szerzett vagyontból hogyan kell adózni? Illetve hogyan lehet megoldani hogy minél kevesebb vagy egyáltalán ne kelljen adót fizetni?
Itt azt olvastam hogy 32% adót kell fizetni:
Itt meg azt olvastam hogy NYESZ és TBSZ számlával nem kell adózni:
Tudnátok segíteni hogy most mi ezzel a helyzet?
Akkor én türelmes spekuláns vagyok. :D
Ha mégis kellene a pénz akkor fel lehet törni a tbsz-t és ugyanúgy fizetni az adót mintha nem is lett volna tbsz. Azért nem mindegy hogy 100 millió vagy csak 85. :)
"Illetve hogyan lehet megoldani hogy minél kevesebb vagy egyáltalán ne kelljen adót fizetni?"
A világ leggazdagabb emberei mind-mind arra törekszenek, hogy minél több adót fizessenek.
Én is szeretnék tízszer-százszor-ezerszer több adót fizetni, mint amennyit manapság.
Szóval, nem értelek...
Igen, jól érti a 17.
(Jövedelem)adót mindig jövedelem után kell fizetni. Ha nagyon sok adót fizetsz, az azt jelenti, hogy a jövedelmed is annak megfelelően, "nagyon sok".
Ha százszor-ezerszer több adót fizetsz, akkor jó eséllyel a jövedelmed is ennek arányában nagyobb. S bár több adót fizetsz, mégis több marad meg.
S igen, az is igaz, hogy ha több embernek segítesz abban, hogy elérje a célját, nagyobb mértékben gazdagodsz. Tehát, ha valami olyat hozol létre, amiért az emberek örömmel fizetnek, az neked is több pénzt jelent. Persze, arányosan, több adót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!