Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A tőzsdén szerzett vagyontból...

A tőzsdén szerzett vagyontból hogyan kell adózni? Illetve hogyan lehet megoldani hogy minél kevesebb vagy egyáltalán ne kelljen adót fizetni?

Figyelt kérdés

Itt azt olvastam hogy 32% adót kell fizetni:

[link]

Itt meg azt olvastam hogy NYESZ és TBSZ számlával nem kell adózni:

[link]

Tudnátok segíteni hogy most mi ezzel a helyzet?

2020. júl. 28. 16:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én türelmes spekuláns vagyok. :D

Ha mégis kellene a pénz akkor fel lehet törni a tbsz-t és ugyanúgy fizetni az adót mintha nem is lett volna tbsz. Azért nem mindegy hogy 100 millió vagy csak 85. :)

2020. júl. 28. 20:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Tőzsdézzél amerikai cégként, ott a pénzügyi befektetéseknek 0%-os az adója, bár ezt a hazai jogrendszer nehezíti.
2020. júl. 29. 08:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Amerikai cégként? Azt hogy kell?
2020. júl. 29. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
81%

"Illetve hogyan lehet megoldani hogy minél kevesebb vagy egyáltalán ne kelljen adót fizetni?"

A világ leggazdagabb emberei mind-mind arra törekszenek, hogy minél több adót fizessenek.

Én is szeretnék tízszer-százszor-ezerszer több adót fizetni, mint amennyit manapság.

Szóval, nem értelek...

2020. júl. 30. 01:54
 15/19 A kérdező kommentje:
#14 Te most...?! Beszívtál?!
2020. júl. 30. 03:45
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha nem, akkor fejtsd már ki mire gondoltál.
2020. júl. 30. 03:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Úgy érti, hogy a bevétel növelésére fókuszálnak, ezért "mindegy", mekkora hányad megy ki. Nyilván nem mindegy, természetes, hogy optimalizálnak az embereik, de arra egy percet nem pazarol senki, hogy mondjuk az adómentes megoldást válassza egy várhatóan nagyobb össznövekedésűvel szemben. Mindemellett nekik nagyon nem az a funkciójuk a nagyvilágban, hogy elvegyenek a jónéptől. Akkora léptékben már azzal foglalkozik kb mindenki, hogy mivel teheti élhetőbbé a világ azon részét, amire hatással van. Nyilván találsz ellenpéldát is bőven, de nem az a lényeg.
2020. júl. 30. 06:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól érti a 17.

(Jövedelem)adót mindig jövedelem után kell fizetni. Ha nagyon sok adót fizetsz, az azt jelenti, hogy a jövedelmed is annak megfelelően, "nagyon sok".

Ha százszor-ezerszer több adót fizetsz, akkor jó eséllyel a jövedelmed is ennek arányában nagyobb. S bár több adót fizetsz, mégis több marad meg.

S igen, az is igaz, hogy ha több embernek segítesz abban, hogy elérje a célját, nagyobb mértékben gazdagodsz. Tehát, ha valami olyat hozol létre, amiért az emberek örömmel fizetnek, az neked is több pénzt jelent. Persze, arányosan, több adót is.

2020. júl. 30. 17:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Jaaa... értem.
2020. júl. 30. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!