Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a NAV ugyfelkapun emailben...

Ha a NAV ugyfelkapun emailben jelezte nekem a tartozast, akkor az azt jelenti, hogy már feladta, vagy fel fogja adni a csekket is?

Figyelt kérdés

2020. júl. 26. 18:55
 1/9 A kérdező kommentje:
SOS fontos lenne a válasz koszonom
2020. júl. 26. 18:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Kérlek titeket valaszoljatok! Koszonom
2020. júl. 26. 19:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon felek valamitől és szeretnem ha erre valaszolnatok koszonom
2020. júl. 26. 19:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog csekket adni. E-mailben egy értesítő jött, ami a tárhelyedre vezet, ahova ügyfélkapuval tudsz belépni. Ha nincs ilyened, de újfajta személyid van, a mellé kapott kódkártyán a regisztrációs (vagy valami hasonló) kóddal tudsz regisztrálni. Ha nincs meg, okmányirodában tudsz regisztrálni. Ha beléptél, ott lesz egy pdf dokumentum. Ebben le van írva a pontos összeg, a jogcím, hogy mivel vagy elmaradva, meg egy számlaszám. Erre a számlára utalással kell rendezni a tartozást, közleménybe ha vállalkozó vagy az adószámod, ha magánszemély akkor az adóazonosító jeled kell beírni.
2020. júl. 26. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítés: ha az e-mailben lévő link nem a tárhelyedre vezet, hanem egy fizetőoldalra, akkor az átverés, el akarják lopni a pénzed.
2020. júl. 26. 19:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Felhívod a nav-ot és kérsz egy csekket.
2020. júl. 26. 21:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem küld magától csekket, kérni kell.

Az, hogy küldött egy most szokásos e-mailt, még nem jelenti azt, hogy tartozásod lenne. A napokban olyan értesítéseket küld, hogy a folyószámlával kapcsolatos tájékoztatót helyezett ki a tárhelyedre. Ezt általában azok kapják (de nem feltétlenül csak azok), akiknek a folyószámlája egyenleget mutat.

Egyenleged akkor van, ha vagy túlfizetésed van, vagy hátralékod. Az is előfordulhat, hogy az egyik adónemen pontosan annyi túlfizetésed van, mint amennyi hátralékot egy másik adónemen. Az egyenleged hiába nulla összességében, küldenek róla értesítést.

Ne parázz, hanem nézd meg, hogy egyáltalán mit küldtek. Én elolvastam, tudtam róla, hogy túlfizetésem van, és dobtam is a "kukába", mert nálam túlfizetésben kell, hogy legyen az adóelőleg-fizetési kötelezettségem miatt a folyószámlám a jövő évi bevallásig.

2020. júl. 27. 04:54
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es honnan tudom hogy túlfizetés vagy tartozásom van? Nekem az összeg mellett + jel van. Nem +.
2020. júl. 27. 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Onnan tudod, hogy megnézed az adófolyószámládat (ügyfélkapu), és ott egyértelműen leírja, hogy túlfizetés, vagy tartozás. Ezekkel a szavakkal...
2020. júl. 28. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!