Ha a NAV ugyfelkapun emailben jelezte nekem a tartozast, akkor az azt jelenti, hogy már feladta, vagy fel fogja adni a csekket is?
Nem küld magától csekket, kérni kell.
Az, hogy küldött egy most szokásos e-mailt, még nem jelenti azt, hogy tartozásod lenne. A napokban olyan értesítéseket küld, hogy a folyószámlával kapcsolatos tájékoztatót helyezett ki a tárhelyedre. Ezt általában azok kapják (de nem feltétlenül csak azok), akiknek a folyószámlája egyenleget mutat.
Egyenleged akkor van, ha vagy túlfizetésed van, vagy hátralékod. Az is előfordulhat, hogy az egyik adónemen pontosan annyi túlfizetésed van, mint amennyi hátralékot egy másik adónemen. Az egyenleged hiába nulla összességében, küldenek róla értesítést.
Ne parázz, hanem nézd meg, hogy egyáltalán mit küldtek. Én elolvastam, tudtam róla, hogy túlfizetésem van, és dobtam is a "kukába", mert nálam túlfizetésben kell, hogy legyen az adóelőleg-fizetési kötelezettségem miatt a folyószámlám a jövő évi bevallásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!