Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valaki nagyon sok pénzt...

Ha valaki nagyon sok pénzt nyer a lottón és 30 milliókat utal át adományoldalaknak (beteg gyerekek, stb), akkor felfigyel rá a NAV vagy alapból látják hogy a lottónyereményéből adakozik?

Figyelt kérdés
A másik, hogy mennyit lehet egyszerre utalni?
2020. júl. 20. 02:00
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Aki elutalgatja a nyereményét nem normális
2020. júl. 20. 05:03
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

Nem figyel semmi ilyesmit a NAV. Eleve nem is látja a bankszámládat.

Az adományoldalak pedig többnyire alapítványok, amelyeknek a jogszabálynak megfelelően kell működniük.

2020. júl. 20. 05:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm második :)

Első: ha én egyszer olyan szerencsés lennék ha mondjuk az ötösön 4,5 vagy 6 milliárdot nyernék egyszer, tuti nem tudnám mind elkölteni... Megtartanák 1 milliárdot, a többit meg eladományoznám. Te mit tudnál kezdeni 6 milliárddal például ha mindet magadra költenéd?

2020. júl. 20. 06:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja 2-es még azt szeretném kérdezni hogy akkor sem ha mondjuk a nyertes 100 millió felett utal havonta (addig amíg el nem fogy a pénze) és ilyen 30 milliókat? Hallottam már olyat is hogy a banknak ilyenkor kötelező értesítenie a NAVot pénzmosás gyanúja miatt.
2020. júl. 20. 06:12
 5/7 anonim ***** válasza:
21%
Nem utalnék senkinek semmit. Inkább ingatlanba fektetném. Mondjuk Újlipótvárosban, Újbudán. Mi csak egy lakást vettünk annó 9 milláért, de kb. 30 millát nyertünk rajta pár év alatt. A nyeremény elég lenne, hogy senkinek nem kéne a csalásomban dolgozni, aki nem akar.
2020. júl. 20. 07:00
 6/7 anonim ***** válasza:
74%

miért érdekelné a bankot, hogy mire költöd azt a pénzt, ami úgy érkezik meg a számládra/számláidra, hogy a forrását igazolja a Szerencsejáték Zrt. és az már le lett adózva?

a bankot esetleg az érdekelné, ha egy xy személy utalna neked akár több részletben is milliókat, majd te azt különböző helyekre továbbutalnád. akkor esetleg jelezné a NAV-nak, hogy gyanús pénzmozgásokat észleltek a számládon és kérdezzék már meg, xy milyen jogon utalt neked annyi pénzt és hogy egyáltalán ő milyen forrásból utalta azt.

2020. júl. 20. 07:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok:

Ez volt a kérdés: "akkor felfigyel rá a NAV vagy alapból látják hogy a lottónyereményéből adakozik?"

Erre írtam, hogy nem figyelgeti a NAV senkinek a bankszámláját, eleve nincs is rálátása.

A bank kötelessége, ha gyanús pénzmozgást észlel valakinek a számláján, azt jelezze az adóhatóságnak.

Neked megérkezik a pénz például a Szerencsejáték Zrt-től. Senkit nem érdekel, mivel az utalóból egyértelmű, hogy nyeremény, ami már le lett adózva.

Továbbutalod valakiknek. Az ők bankszámlájukat is vizsgálja a bank és ha gyanúsnak észleli a rajta lévő pénzmozgásokat, akkor jelent.

Maximum így juthat információhoz az adóhivatal.

Ha adódna egy ilyen szitu, Te tudod igazolni a pénz eredetét, és az is, akinek ADOMÁNYKÉNT küldted.

Nem igazán értem a kétségeidet... :)

2020. júl. 21. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!