Ha valaki nagyon sok pénzt nyer a lottón és 30 milliókat utal át adományoldalaknak (beteg gyerekek, stb), akkor felfigyel rá a NAV vagy alapból látják hogy a lottónyereményéből adakozik?
Nem figyel semmi ilyesmit a NAV. Eleve nem is látja a bankszámládat.
Az adományoldalak pedig többnyire alapítványok, amelyeknek a jogszabálynak megfelelően kell működniük.
Köszönöm második :)
Első: ha én egyszer olyan szerencsés lennék ha mondjuk az ötösön 4,5 vagy 6 milliárdot nyernék egyszer, tuti nem tudnám mind elkölteni... Megtartanák 1 milliárdot, a többit meg eladományoznám. Te mit tudnál kezdeni 6 milliárddal például ha mindet magadra költenéd?
miért érdekelné a bankot, hogy mire költöd azt a pénzt, ami úgy érkezik meg a számládra/számláidra, hogy a forrását igazolja a Szerencsejáték Zrt. és az már le lett adózva?
a bankot esetleg az érdekelné, ha egy xy személy utalna neked akár több részletben is milliókat, majd te azt különböző helyekre továbbutalnád. akkor esetleg jelezné a NAV-nak, hogy gyanús pénzmozgásokat észleltek a számládon és kérdezzék már meg, xy milyen jogon utalt neked annyi pénzt és hogy egyáltalán ő milyen forrásból utalta azt.
Második válaszoló vagyok:
Ez volt a kérdés: "akkor felfigyel rá a NAV vagy alapból látják hogy a lottónyereményéből adakozik?"
Erre írtam, hogy nem figyelgeti a NAV senkinek a bankszámláját, eleve nincs is rálátása.
A bank kötelessége, ha gyanús pénzmozgást észlel valakinek a számláján, azt jelezze az adóhatóságnak.
Neked megérkezik a pénz például a Szerencsejáték Zrt-től. Senkit nem érdekel, mivel az utalóból egyértelmű, hogy nyeremény, ami már le lett adózva.
Továbbutalod valakiknek. Az ők bankszámlájukat is vizsgálja a bank és ha gyanúsnak észleli a rajta lévő pénzmozgásokat, akkor jelent.
Maximum így juthat információhoz az adóhivatal.
Ha adódna egy ilyen szitu, Te tudod igazolni a pénz eredetét, és az is, akinek ADOMÁNYKÉNT küldted.
Nem igazán értem a kétségeidet... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!